“Mes mąstome šiek tiek kitaip”,- šypsosi Petra. "Sakoma, per gyvenimą žmogus turi pasodinti medį, užauginti vaiką, pastatyti namą. Mes galime tęsti – sukurti kolekciją… o kodėl gi ne? Netgi mūsų draugai stebisi – kaip jūs čia? Juk kad kurtum kolekcijas, turi būti dizaineris. Tačiau ar būtinai tam reikia diplomo? Mes nepretenduojame į jokius vertinimus, o žiūrime į tai kaip į šventę.”

Petra prisipažįsta, kad jai yra tekę pačiai siūtis drabužius, kuomet dalyvavo tarptautiniuose konkursuose “Miss bikini”, “Miss turizmas”. Nuo tų laikų išliko idėjų, kurias norėjosi realizuoti.

Anot Vaidos, tai, kad jos nėra profesionalios dizainerės, yra savotiškas jų pranašumas ir pliusas, nes nėra koncentruojamasi į dizainą, nėra primesta niekieno nuomonė. “Mes į tai žiūrime kaip į sinkretinį reiškinį – padaryti kažkokį renginį, šou. Žinoma, galvojame apie tai, kad atsiras klientų, kurie galbūt norės mūsų darbus pirkti – visa tai jau geriau išmano Petra, negu aš.”

Merginos džiaugėsi, kad joms labai geranoriškai sutiko padėti dizainerė Rūta Rimšelienė, paskolinusi pristatymui savo sukurtas rankines, bei visažistė, nei kiek neabejodamos, ar jų sumanymas pavyks.

Dizainerės prisipažįsta, kad kolekcijos kūrimą įsivaizdavo daug paprasčiau, juk, rodos, maudymosi kostiumėlis toks nedidelis ir paprastas daiktas. Tačiau bedirbant teko pakeisti ne vienus siūlus, kurie pasirodė netinkami šiam konkrečiam drabužiui, nes sušlapę išsitempdavo arba susitraukdavo. Todėl ir kolekcija bekuriant transformavosi ir jos galutinis rezultatas gerokai skiriasi nuo pradinio sumanymo.

Kodėl pasirinkusios megztus maudymosi kostiumėlius? Todėl, kad megztas daiktas šiltesnis, artimesnis ir mielesnis. “Paklausinėjusios draugių ir mamų nusprendėme, kad toks poreikis yra”,- sako Vaida. “O savo idėja stebėjomės paskui ir pačios – kaip čia mes dabar? Tačiau nebuvo kaip sustoti, tiek buvome užsidegusios…”

Vaidos ir Petros sukurti maudymosi kostiumėliai yra nerti vąšeliu, o megztiniai – megzti kiauraraščiais. Stilius saldus, netgi “barbiškas”, be jokios agresijos, jokiu būdu ne “unisex”. Vyrauja vitamininės spalvos – rožinė, salotinė, oranžinė, mėlyna. Megztiniai pastelinių spalvų, šiek tiek apsmukę, tačiau lengvi, persišviečiantys, trumpi ir drąsūs ir labai tinka šiltam vasaros vakarui.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją