Jurgita sakė norėjusi į niūrią Lietuvą atnešti spalvų, lengvumo ir tropikų šilumos. O Rojaus paukščiai iš tiesų egzistuojantys – gyvenantys Naujojoje Gvinėjoje. Mažučiai, tačiau turintys neapsakomo grožio plunksnas – žydros, geltonos, rožinės spalvos.

Kurdama kolekciją dizainerė stengėsi atkartoti egzotiško paukščio žavesį, sukurti lengvumo įspūdį, todėl rankų darbu bandė išgauti naujas medžiagas. Natūralus šilkas, linas, medvilnė bei plonytė vilna buvo pešiojamos, aplikuojamos, peltakiuojamos ir taip išgaunami originalūs audiniai.

Paklausta, kokio stiliaus drabužius labiausiai mėgstanti kurti, Jurgita atsako, kad jos arkliukas – vakarinės suknelės ir nieko nėra nuostabiau už jausmą, kada matai, kad pavyko sukurti puikią vakarinę suknelę. Be to, čia gali panaudoti daugiausia fantazijos.

Tačiau, anot dizainerės, moteris nori būti graži visą dieną, tad kurti tenka visokius drabužius. Protokolinius, kasdieninius, kokteilių vakarėliams. Svarbiausia – fantazija. Juk net ir paprasčiausią drabužį galima padaryti originalų ir nepakartojamą.

Dizainerės J.Šatienės credo – “Džiaukimės! Gyvenimas per trumpas, kad liūdėtume ir atsiduotume naikinančiai savigraužai.” Puiki mintis tokį gražų pavasarį, tiesa?

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją