Šio garsaus tarptautinio mados televizijos kanalo pristatymas jau įvyko Rygoje ir Taline. Televizijos kanalas "Fashion TV" ištisą parą transliuojantis madas ir naujausią muziką, nepaprastai sparčiai populiarėja visame pasaulyje ir jau ketvirtaisiais veiklos metais auditoriją skaičiuoja per 300 mln. žiūrovų.

Dizainerių kolekcijos iš pradžių buvo parodytos uždarame vakare, į kurį svečiai galėjo patekti tik su kvietimais (po vidurnakčio kolekcijos buvo pristatytos plačiajai publikai). "Indigo" kiemelis prisispraudė Vilniuje per karščius užsilikusios "grietinėlės" - į "Fashion TV" vakarėlį atvyko Lietuvos dizaineriai, verslininkai, šou verslo atstovai.

Karnavalo metu buvo filmuojama medžiaga vaizdo klipui "Fashion TV Party in Vilnius", kuris vėliau kartu su kitais Pabaltijo šalių klipais bus demonstruojamas "Fashion TV" kanalu.

Organizatoriai prieš vakarėlį kvietė svečius apsirengti kuo įmantriau, pasipuošti karnavalui. Deja, kai atėjo laikas rinkti vakarėlio karalių ir karalienę, paaiškėjo, kad pasirinkimas - labai skurdus.

"Fashion TV Carnival Party" garbės svečias mados istorikas Aleksandras Vasiljevas, pats pasipuošęs šaliu ir turbanu, bejėgiškai skėsčiojo rankomis, nes buvo sunku pasiūlyti net galimas kandidatūras į karalius - lietuviai atrodė labai jau nekarnavališkai.

Vakarėlis turėjo tapti Vilniaus vizitine kortelė didžiulę auditoriją turinčioje "Fashion TV" televizijoje, tačiau A.Vasiljevas DELFI sakė, kad lietuviai pasirodė blankiausiai iš visų Baltijos šalių.

"Šis vakarėlis - puikus šansas Lietuvai, nes, parodžius vaizdo klipą per "FashionTV", daug žmonių sužinos, kad tokia Lietuva apskritai egzistuoja. Tačiau lietuviai apsirengė taip it vyktų ne į karnavalą, o į Gariūnus alaus gerti", - buvo negailestingas A.Vasiljevas. Mados istorikas mano, kad tokio lietuvių požiūrio šaknys slypi religijoje. "Lietuva yra jaunos katalikybės kraštas", - sakė jis DELFI.

Renginyje savo kolekcijas pristatė estų dizaineriai Katrina Kuldma (Katrin Kuldma), Jaanusas Orgusaaras (Jaanus Orgusaar), lietuvis Marius Janušauskas bei buvęs A.Vasiljevo mokinys Christophas Deubois (Christoph Deubois) iš Prancūzijos.

Kolekcijos buvo labai skirtingos. K.Kuldma modeliai buvo saldžiai moteriški ir visai neįmantrūs - neįtikino argumentas, kad pas šią dizainerę siūdinasi drabužius net Estijos prezidento žmona.

J.Orgusaaro kolekcijoje buvo panaudotas medis, milas derinamas su plastiku, o suknelėse teliūškavo vanduo.

M.Janušausko kolekcijoje "Jausmų koma" dominavo dramblio kaulo ir balta spalvos, minkštos formos bei kimono siluetai.

Na o prancūzas Ch. Deubois pribloškė agresyvumu. Vyrai modeliai, dėvėdami spalvotas, blizgančios gyvatės odos ar žvėrių kalių kelnes bei aukštus smailėjančius galvos apdangalus iš žmonių plaukų atrodė grėsmingai. Ch. Deubois, egzaltuotai derinant įvairias faktūras, pavyko išgauti laukinio, pirmykščio, tačiau ne primityvaus žmogaus įspūdį.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją