Tačiau nuorodos į laimingąsias Ivanos Trump dienas čia dar nesibaigia: nerūpestingos diskotekų lėlytės ir klubinės dievaitės buvo garbinamos Luvro karuselėje ištisą savaitę. Tiksliau – vyraujantis estetiškumas nenuginčijamai buvo retro stiliaus; tačiau Paryžius užsitarnavo miesto, priimančio ir vertinančio naujovišką
kūrybiškumą, vardą, ir šis sezonas taip pat nebuvo išimtis. Belgų, olandų ir japonų modeliuotojai, o taip pat ir keletas prancūzų naujokų eksperimentavo su tūriu, netradiciniais siluetais ir tampriomis prabangiomis medžiagomis – šalmai, perdirbtos medžiagos ir per dideli drabužiai buvo tik keletas iš pasiūlymų.

Po to, kai viskas buvo pasakyta ir padaryta, Paryžius pagamino eklektišką kolekcijų liniją, kuri simbolizuoja mados tūkstantmečio posūkį: suderinant gausybę praeities detalių su augančiu išradingumo ir tikro kryptingo dizaino poreikiu.

Valentino

Kai Valentino sukanka keturiasdešimt, atrodo, kad lašas nostalgijos šioje vietoje tinka. Vyrauja “Vėjo nublokštų” nuotaika, pilna pūstų vakarinių suknelių, gausybė nėrinių, klosčių ir atidengtų pečių. Akcentuose pagrindinį vaidmenį atlieka tobulai pasiūta dramblio kaulo spalvos vilna ir šilkiniai sijonai su mažomis, viršuje sudygsniuotomis apykaklėmis ir V raidės formos įklijomis kišenėse.

Šioje kolekcijoje netrūko išsiuvinėjimų ant kostiumų, kelnių ir suknelių. Pagrindiniu sezono aksesuaru lieka rankinė, kolekcijoje pademonstruota su rankenomis iš grandinėlės. Dideli balti akiniai, lygūs plaukai ir mėlyni akių šešėliai pralenkia šešiasdešimtųjų vaizdą.

Versace

Sukurta remiantis paprastumo dvasia, Versace kolekcija atsiskleidė dviejuose mados namuose: House boutique ir Rue du Faubourg St-Honore – viena skirta mados profesionalams, o kita labiau nukreipta į garsenybes. Efektingas podiumas su milžiniškais televizijos ekranais buvo pasirodymo, pilno žybsnių, šviesų ir seksualių siluetų, fonas.

Neabejotinai, pasirodymo žvaigžde tapo kelių ilgio suknelė ir žalios, šį sezoną karaliaujančios spalvos. Permatomumas, sluoksniai, iškirptės ir medžio lapų raštai, medžiaginiai kaspinai ir nėriniai buvo pagrindiniai šviesios ir lengvos kolekcijos bruožai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją