Išsiuvinėjimai, karoliukai ir papuošimai yra esminiai prasidedančio naujojo tūkstantmečio sezono akcentai, o ant podiumo takelio dominavo subtilūs, koralų ir dramblio kaulo spalvos labai moteriški siluetai, elegantiškai papuošti gėlių ir grafiniais ornamentais. Tuo pat metu atsirado seksuali, aštri estetika – vėlyvųjų 70-ųjų – ankstyvųjų 80-ųjų atsiminimas. Džinsinis audinys, dažnai su spalvingais vertikaliais apsiuvais atrodo, kad bus labai įtakingas kitais metais. Vasariški apsiaustai iš lengvų, technologiškai pažangių medžiagų buvo naudojami visur – pradedant lengvomis kokteilinėmis suknelėmis baigiant odiniais sijonais ir palaidomis kasdieninėmis kelnėmis su sorbeto spalvos šešėliais. Pagrindas: modeliuotojai orientavosi į įvairiapusiškus šiuolaikinės moters, kuri nori ir tobulos suknelės vakarėliui sode, ir žavingo derinio disko vakarui, poreikius. Taigi – suveržk kelnių apačią ties kulkšnimi ir pirmyn – šį sezoną mada yra skirta linksmybėms.

Donna Karan

Donna Karan

Drapiruotės, susiaustos suknelės, kurių dauguma buvo su vienu atviru pečiu, priminė trisdešimtuosius bei septyniasdešimtuosius. Buvo daug gražios odos ir gausybė permatomų audinių, kurie buvo poruojami su trikampėmis batų pakulnėmis. O kol dauguma sakys, kad jos tikrasis triumfas yra milijonai naujųjų NKNY kvepalų buteliukų, kuriuos ji parduos, iš tikrųjų jos suknelės yra tikroji jos meno forma.

Oscar de la Renta

Po tvarkingu kaklaraiščiu Oscar’o de la Renta marškiniai yra paliekami atsegti. Žinoma, kalbant perkeltine prasme. De la Renta yra visuomet apsirengęs nepriekaištingai – kaip ir jo klientai. Tačiau nacionalinio apsirengimo kodekso liberalizavimas palietė ir aukštesniąją visuomenės dalį, o de la Renta drabužių stilius taip pat laisvėja. Džinsinės kelnės, švarkai, sijonai ir moteriški vakariniai drabužiai jo kolekcijoje atrodė puikiai. Nors iš prigimties jie buvo rafinuoti, tačiau nebuvo tokie įmantrūs kaip modeliuotojo suknelės ir prie jų derinami švarkai tropiniais ornamentais, kai kurie iš jų raukti ir klostuoti su balerinos stiliaus sijonėliais. Galiausiai buvo parodyti taip pat prašmatnūs modeliai, tačiau skirti jaunesniems klientams, kuriems pastaruoju metu stengiasi įsiteikti de la Renta.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją