Odos ir kailių centro „Poliaris“ direktorės Vaidos Vijūnienės teigimu, kasmet nemažai naujovių ir staigmenų pateikianti kailių mada ilgainiui keičia žmonių požiūrį į kailinius. „Anksčiau žmonės rinkdavosi klasikinių spalvų ir siluetų drabužius, pastaraisiais metais vis daugiau dėmesio skiriama spalvoms, įdomioms detalėms bei kailių kuriamai nuotaikai“, – sakė V.Vijūnienė.

Pasak jos, priklausomai nuo skirtingų kailių linijų – dalykinės, sportinės ar pramoginės – siūlomos skirtingos pasirinkimo galimybės. Verslo klasės kailiai šiais metais tampa dar lengvesni, minkštesni ir kokybiškesni, tuo tarpu laisvalaikiui skirtose linijose žaidžiama novatoriško dizaino elementais.

Vienas svarbiausių šio sezono bruožų – tobulėjančių technologijų dėka naujai atgimstantys anksčiau kiek primiršti kailiai. Labai madingas lygus karakulis, tinkamas ir verslui, ir laisvalaikiui. Šį sezoną žaismingai atrodo ir naujomis formomis bei siluetais pasirodanti miško lapė. Kaip visuomet madingi audinės, sabalo bei kiti klasikiniai kailiai.

V.Vijūnienės teigimu, kailių mada įvairove lepina ne tik moteris, bet ir vyrus. Pavyzdžiui, šių metų žiemos kolekcijos naujovė vyrams – labai trumpo plauko ponio kailis, kurį galima dėvėti ir kaip odos drabužį, ir kailinius. „Vyrai daugelyje Europos šalių jau spėjo įvertinti kailio funkcionalumą, eleganciją bei efektingą išvaizdą. Tikimės, kad ilgainiui dėvėti kailinius įpras ir vis daugiau vyrų Lietuvoje“, – prognozavo V.Vijūnienė.

Pasak jos, šiemet Lietuvoje labai populiarūs ir dvipusiai, versto kailio drabužiai, kuriuos galima lengvai išversti ir dėvėti atsižvelgiant į situaciją ar nuotaiką. Paprastai skirtingose tokių drabužių pusėse dominuoja skirtingos spalvos. Viena pusė gali būti šviesesnė, tinkama romantiškam vakarui, o kita, tamsesnė – dalykiniams susitikimams.

Naujausioje „Poliario“ žiemos kolekcijoje vyrauja neįkyrios spalvos – nuo šviesaus iki tamsaus asfalto, žemės spalvos. Nors šį sezoną labai madinga juoda spalva, siūloma ir daugiau šviesesnių – rausva, gelsva, rusva. Vis dėlto, pasak V.Vijūnienės, dažniausiai kailiai nėra vienspalviai ir išsiskiria net keletu, neretai skirtingų, spalvų deriniu.

V.Vijūnienės teigimu, išskirtinė šių metų naujovė – ilgesnės nei įprasta kailių apykaklės bei įdomios jų formos. Šio sezono naujienos atsispindi ir įvairiose detalėse – kišenėse, siūlėse bei įdomesniuose kailių kraštuose. Neretai kailiai derinami ir su neįprastais audiniais, pavyzdžiui, drobe.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją