Šie dizaineriai jau gana seniai mėgaujasi sėkme Rusijoje – ten į jų kolekcijų pristatymus plūste plūsta mados gerbėjai ir spauda. “Pribaltikos” nostalgija – pasakysite. Gal ir taip – rusiškų “Vogue”, “L’Officiel” skaitytojams Aleksandro Pogrebnojaus ir Vidos Simanavičiūtės vardas jau seniai pažįstamas.

Bet A&V dueto kūryba domimasi jau ne tik Rusijoje. Elitinis prancūzų madų žurnalas “Vogue” ruošia fotosesiją su lietuvių dizainerių kolekcija “Ruduo - žiema 2003-2004”. Rezultatą pamatysime rudenį – rugsėjo mėnesį. Modelių nuotraukos žurnaluose "Fashion style Paris", "A", "NRG", "Bazaar", "ParisTerre", "NEO2" - tai vis malonios staigmenos, kurių sulaukia kūrėjų duetas, jau išsiuntęs savo kolekciją į Paryžių. Dabar į Vilnių atvyksta rusiškas “Vogue” fotografuoti pasirinktų 5 modelių.

Kalbiname “laimės kūdikius” (taip paskambinęs juos pavadino A&V spaudos atstovas Paryžiuje, pranešdamas žinią apie žurnalo “Vogue” susidomėjimą) Aleksandrą ir Vidą.

-Aleksandrai, kaip atsitiko, kad “Vogue” pasirinko fotosesijai jūsų su Vida darbus?

- Fotosesija prancūziškajam “Vogue” – labai didelis įvertinimas, nes šis žurnalas tik išskirtiniais atvejais renkasi nepriklausomus vardus, kurie nepriklauso kokioms nors korporacijoms,- sako A.Pogrebnojus. –Turbūt pasirodėme jiems įdomūs. Beje, tai ne vienintelė staigmena. Savo batus radome didžiuliame batų žurnale “Collezioni”, - (šypsosi). Jie pristatomi kaip sezono tendencija ir buvo pastatyti šalia didžiųjų batų gamintojų ir koncernų.

-Koks būna jūsų tolimesnis jau pristatytos kolekcijos likimas? Kaip darbų nuotraukos atsiduria žurnaluose?

- Visą kolekciją sudedame į dėžes ir išsiunčiame į spaudos ofisą Paryžiuje. Ten drabužiai pakabinami šalia kitų 10 dizainerių darbų, demonstruojančių savo darbus tame pačiame ofise, ir laukia savo “žiūrovų”, apie madą rašančių žurnalistų, žurnalų redaktorių ir visų, kam yra įdomūs… Kartais kolekcija apkeliauja pusę pasaulio, kol patenka į kokio nors žurnalo puslapius. Istorijos su tais drabužiais kartais būna net juokingos. Štai rusiškas žurnalas “Marie Claire” mūsų kelnes fotografavo kažkur Pietų Afrikoje, prieš tai atsisiuntęs iš Paryžiaus.

-Ar negalvojate apie kolekcijos pristatymą Paryžiuje vykstančioje mados savaitėje?

- Galvojame ir ruošiamės. Tačiau reikia, kad būtum įdomus spaudai, kad ji ateitų į kolekcijos pristatymą. Tokia yra ir mūsų spaudos ofiso Paryžiuje strategija, ta kryptimi dirbame. Malonu, kad darbais susidomi žurnalai, kurie fotografuoja modelius ir talpina juos į savo puslapius – taip tampame labiau žinomi.

- Kokie artimiausi Jūsų planai?- klausiame Vidos.

-Turime pakvietimą į Islandiją, kur vyks Islandijos mados savaitė, labai efektinga savo režisūra. Ant ežero bus pastatytas podiumas, už kurio matysis didžiulis krioklys. Joje dalyvaus dizaineriai iš 33 šalių.

- Ar vasara jums asocijuojasi su atostogomis?

- Dabar jau ne. Mes juk turime savo klientus, kuriems siuvame individualiai ir jau reikia galvoti apie kitą kolekciją.

- Bet nors kelias dieneles pavyksta pailsėti?

- Aš stengiuosi ištrūkti kur nors į ramią vietą, kad pailsėčiau. Dažniausiai tai būna mano sodyba kaime. O Aleksandras važiuoja kur nors žvejoti. Dar įdomu tai, kad vasarą dažnai vyksta visokie festivaliai, kur mus pakviečia, ir tai yra pakankamas poilsis ir atotrūkis nuo darbo, - sako Vida.

- Tai dirbate kartu, o atostogaujate atskirai?

- Na, taip išeina. Juk dar turime šunį, kurį turi kažkas prižiūrėti.

- Kaip atrodo jūsų kasdienybė?

- Atsikeliam, išgeriam kavos, iš vakaro jau būna suplanuota visa diena, belieka daryti viską pagal planą ir išbraukinėti,- šypsosi Vida.

- Ant spintos būna sukabinti tokie didžiuliai lapai su darbų sąrašais,-antrina Aleksandras.

- Ar dienos prieš kolekcijos pristatymą apverčia jūsų gyvenimą aukštyn kojomis?

- Nelabai. Naktimis jau nebedirbame, turime patirtį, kaip paskirstyti darbus. Taip būna turbūt tik su pirmąja kolekcija.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją