-Kokia buvo ši “Mados infekcija” Jūsų akimis?

Ši “Mados infekcija” buvo skirta dizainerių vardo pristatymui, jo garsinimui ir įtvirtinimui. Iki madų savaičių Lietuva dar nėra subrendusi, visiškai nėra normalios mados industrijos, tačiau manau, kad Lietuvai tapus Europos Sąjungos nare viskas susitvarkys.

Šioje “Mados infekcijoje” dizaineriai rodė skirtingų laikotarpių kolekcijas, t.y. vienos buvo skirtos pavasariui – vasarai, kitos – rudeniui – žiemai. Bet ir nebuvo tikslo jas griežtai suskirstyti, kadangi šis renginys vyksta kartą per metus, o tarp dviejų paskutiniųjų yra dar didesnis laiko tarpas.

- Ar šis renginys yra skirtas avangardinei madai?

- Tai yra normali mada kaip ir visame pasaulyje, normalios pret-a-porte kolekcijos. Juk kas yra avangardas? Tai, kas yra prastai padaryta. Bet jeigu žiūrėsime idėjų prasme, taip, tai yra avangardas. Kita prasme, tai yra normalūs rūbai. Išskirti galima tik Andrejaus Bartenevo kolekciją, bet šis dizaineris buvo ir kviestas renginio, šou užbaigimui. Tai labai visiems patiko. “Mados infekcija” mano akimis yra šou, atrakcija, renginys, skirtas ir žiūrovui, ir žurnalistui, ir dizaineriui – visiems turi būti įdomu ir gerai.

-Kuo skyrėsi dvi paskutinės “Mados infekcijos”?

-Pagrindinis reikalavimas dalyviams buvo ne mažesnės nei 30 modelių kolekcijos. Gal kas padarė ir mažiau, bet tai jau vis tiek atrodė kita kokybė. Kolekcijos atrodė išbaigtos, o ne kaip keli išbyrėję elementai. Dizaineriai turėjo daugiau laiko pasiruošti. Jų buvo prašoma žiūrėti į renginį rimtai ir profesionaliai, nedaryti teatro ar dar kažko. Buvo visko. V.Marcinkevičiaus ir R.Strazdaitės kolekciją demonstravo balerinos, Andrejus Bartenevas rodė triukus su kiaušiniais, tačiau bendrame fone viskas atrodė gerai.

-Kokiu principu vadovavotės kviesdami dizainerius į renginį?

-Mes kvietėme visus, kurie yra daugmaž žinomi ir įdomiai bei gerai dirba. Dar kvietėme studentus iš Akademijos, tiesa, darėme stiprią atranką. Buvo dvi poros naujų dizainerių, dalyvaujančių pirmą kartą “Mados infekcijoje”. Taip pat kviestiniai svečiai: “Aloe” merginų duetas iš Rusijos, Kira Sacarello iš Ispanijos, pati pareiškusi norą sudalyvauti renginyje.

- Ar likote patenkinta renginiu?

-Taip. Labai esu patenkinta ir pasirinkta vieta: ji labai tiko ir renginį pakylėjo į visai kitą kokybės lygmenį. Juk mada ir yra skirta atsipalaidavimui, džiaugsmui. Svarbiausia yra laisva atmosfera – žmonės daro tai, ką jie nori. Džiaugiuosi, kad svečiams labai patiko ir renginys, ir jo organizavimas, ir Vilnius… Svečių vertinimu, “Mados infekcija” organizacijos prasme gerokai pranoko kasmetines Maskvos mados savaites.

-Ar jau galvojate apie ateinančią “Mados infekciją”?

- Kalbant apie ateinantį renginį, nematau prasmės jo daryti rudenį. Aišku, kalbėsime su dizaineriais, kaip jie norėtų. Bet man labai patiko šis laikas – gegužės mėnuo: atšilus orui, žmonėms atsiranda noras puoštis. Balandį dar viskas pilka, kažkokia avitaminozė, žmonės išblyškę. Juk Lietuvoje viskas priklauso nuo oro.

-Ką galėtumėte pasakyti apie savo kolekciją?

- Pirmąją dieną rodžiau kolekciją “Pavasaris – vasara 2003”, ji jau buvo demonstruota Maskvos mados savaitėje. Antrąją dieną – kolekciją “Ruduo – žiema 2003-2004”. Jos kodinis pavadinimas “Bomžas-Fortas-Rytai”. Kolekcijos įkvėpimo šaltinis - "bomžai", o pavaizduoto žmogaus įvaizdis - amerikiečio ir arabo hibridas.

Šioje kolekcijoje parodžiau įvairias kombinezono transformacijas - norėjosi įtikinti, kad vienas daiktas gali virsti kuo tik nori. Kasdienai buvo naudojamas šiltas ir patogus vilnonis trikotažas, vakarui - sintetinis ir aksominis.

Stengiausi akcentuoti spalvą ir podiumo takui panaudojau liuminescensinę geltoną, kuri buvo kaip supriešinimas tiems demonstruojamiems seniems daiktams, kad jie atrodytų dar senesni.

Naudojami aksesuarai - rankomis megztos sportinio tipo rankinės bei batai, perdaryti iš kaliošų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją