JAUNŲJŲ DIZAINERIŲ KONKURSO tikslas – atrasti naujus talentus, būsimus įmonių įvaizdžio ir naujų kolekcijų kūrėjus. Vertinant konkursui pateiktas kolekcijas didžiausias dėmesys skiriamas:

kolekcijos vientisumui;
dizaino idėjai ir jos pateikimui;
modelių pritaikymui pramoninei gamybai;
modelių konstrukcijai;
išpildymo kokybei ir kt.

Konkursą organizuoja Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacija kartu su UAB Lengvosios Pramonės Centras. Konkursas vyksta dviem turais. Šių metų konkurso pirmame ture buvo pateiktos 36 jaunųjų dizainerių kolekcijos. Į II- tąjį turą buvo atrinkta 16 kolekcijų. Konkurse dalyvavo jaunieji dizaineriai iš Vilniaus Dailės Akademijos, Kauno Technologijos Universiteto, Vilniaus Kolegijos, G. Fledžinskienės meno mokyklos.

2003 m laureatais tapo:

I vieta – Goda Alesienė, Giedrės Fledžinskienės aukštesnioji menų mokykla, kolekcija „Mokykla pro rožinius akinius“.

II vieta – Jovita Sakalauskaitė ir Loreta Skorupskaitė , Vilniaus Kolegija Aprangos studijų centras, kolekcija „ Narcizas“.

III vieta – Eglė Šimėnaitė ir Jolanta Latakaitė, Giedrės Fledžinskienės aukštesnioji menų mokykla, kolekcija „Morkų salotos su triušiena“.

Už kūrybiškumą ir komerciškumą apdovanotas Egidijus Rainys, Vilniaus Dailės Akademija, kolekcija „Ateljė ER“.

Originaliausia pripažinta Kristinos Kolevaitytės, Vilniaus Dailės Akademija, kolekcija „Pupytė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją