DELFI skaitytojai, savaitę laiko balsuodami DELFI portale, išrinko 3 geriausių marškinėlių autorius, kuriems atiteko „Electrolux“ įsteigti prizai.

Pirmąją vietą laimėjo Jovita Svetkaitė iš Kauno, surinkusi 822 DELFI skaitytojų balsus. 2-oji vieta atiteko Gintarui Jociui iš Viniaus, surinkusiam 544 balsus,

3 vietos nugalėtoja yra viešnia iš Baltarusijos Katia Lysionak, surinkusi 288 DELFI skaitytojų simpatijas.

Populiariausių „Nacionalinių sirgalių marškinėlių“ autorių apdovanojimo ceremonijoje, vykusioje sostinės prekybos centre „Gedimino 9“, pirmosios vietos nugalėtojui atiteko sirgaliaus marškinėlius „vilkinti“ skalbyklė, o antros ir trečios - „Electrolux“ dulkių siurbliai.

"Apie konkursą sužinojau iš draugo, kuris ir paragino dalyvauti. Labai susidomėjau, kelias dienas galvojau, ką čia padaryti, - DELFI pasakojo Jovita. - Laiko iki eskizų pridavimo termino pabaigos buvo likę nedaug, o dar taip išėjo, kad su draugu išvykome į Zarasų rajoną atostogauti... Grįždama Į Kauną automobilyje piešiau eskizą, vakare jį nuspalvinau ir išsiunčiau. Vėliau buvo pranešta, kad esu kviečiama įgyvendinti savo idėją kūrybinėse dirbtuvėse".

J.Svetkaitės marškinėlius puošia krepšinio žaidėjas: "Kodėl krepšinis? Jis lietuviams - pirmoje vietoje, tai tarsi antra religija. Net negalvojau apie kitą sporto šaką".

Antrosios vietos nugalėtojas G.Jocius į konkursą pateko atsitiktinai.

"Su draugu, kuris taip pat dalyvavo konkurse, Lietuvoje nebuvome buvę septynerius metus. Nusprendėme Vilnių apžiūrėti ir štai - Gedimino prospekte tądien pamatėme kūrybines dirbtuves. Kadangi esame knygų iliustratoriai, nusprendėme dalyvauti. Bene paskutiniai užsiregistravome. Pirmoji mano idėja buvo pavaizduoti rutulį su dantukais - maždaug, parodysim jums dantis! Jei ir nelaimėsim, tai bent įkąsim, - juokėsi G.Jocius. - Vėliau pripiešiau pelekus ir gimė žuvis".

Visi šios akcijos metu sukurti marškinėliai bus padovanoti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto muziejui.

Šiais metais Pekino olimpiadoje galime palaikyti per 70 Lietuvą atstovausiančių sportininkų:

Lietuvos krepšinio rinktinės žaidėjus, penkiakovininkus Edviną Krungolcą ir Andrejų Zadneprovskį, disko metiką Virgilijų Alekną, sunkiaatletį Ramūną Vyšniauską, Dainą Gudzinevičiūtę, lengvaatletę Živilę Balčiūnaitę, Austrą Skujytę, dviratininkes Simoną Krupeckaitę, Editą Pučinskaitę, plaukikus Rolandą Gimbutį, Vytautą Janušaitį, irkluotojus Egidijų Balčiūną, Alvydą Duonėlą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją