Visi aksesuarai sukurti tik iš odos, ją papildant sidabro juostelėmis, karoliukais ir pan.

„Oda man kaip brangakmenis, reikia, kad ji šiek tiek sužibėtų“, - DELFI sakė menininkė.

G.Kaminskaitė neatsitiktinai pirmąją kolekciją pristatė „Sirenoje“. Pasirodo, jaunąją menininkę globoja galerijos vadovė Irena Serapinienė.

„Jau seniai žavėjausi Irenos sugebėjimu valdyti odą, pati jaučiu aistrą ir rankinėms. Galbūt ateityje kursiu jas – kaip likimas lems... Bet iš pradžių pamėginau sukurti aksesuarų, kurie taip pat mano gyvenime yra labai svarbūs.

Nors studijuoju kostiumo dizainą, manau, kad aksesuarai turi turėti savo vietą drabužyje. Jie papildo kostiumą ir taip padeda moteriai laviruoti mados virtuvėje, - DELFI pasakojo G.Kaminskaitė. - O su Irena susipažinome atsitiktinai.

Iš pradžių ją pažinau per laikraščius, žurnalus, o vienos parodos metu pamačiau, priėjau ir štai taip prasidėjo mūsų draugiškas bendravimas. Kokią pagalbą ji man teikia? Žinoma, man tenka atraižų, likusių nuo rankinių, bet pagalba daugiau moralinė – ji mane padrąsina, duoda patarimų, o tai ir yra svarbiausia“.

„Žmogus gali tiek atiduoti, kiek į jį sudedama meilės. Pati gavau daug pasitikėjimo avansu ir žaviuosi jaunimo kūrybiškumu. Tikiu, kad tame slypi neišsenkama gyvenimo pilnatvės, gerovės, įvairiaspalvio pajautimo jėga. Tenka matyti daug jaunimo, bet Gelmina žavi tuo, kad turi ne tik fantastiškų idėjų, tačiau sugeba jas įgyvendinti ir tai daro atkakliai.

Žinau, kaip sunku suvaldyti kaprizingą medžiagą – odą, todėl džiaugiuosi, kad dar vienas žmogus prisijungė prie kūrėjų iš odos“, - svečiams pristatydama menininkę kalbėjo I. Serapinienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją