„Meilės dienos, širdies sparnų, pakylėjimo parodą sugalvojome surengti mėnesiu anksčiau ir taip pakviesti pavasarį, o kaip jis kviečiamas? Per spalvas...“ - pasakojo I. Nemanytė, rodydama iš natūralaus šilko pagamintus karolius – šios parodos simbolį.

Ir nors meilė paprastai asocijuojasi su raudona spalva, jos beveik nematyti. Dominuoja pavasarinės spalvos, o jos – ne tik atbundančios gamtos pranašas, tačiau ir aliuzija į pavasarį širdyje - įsimylėjimą.

„Šių metų Valentinas alsuoja geltona ir žalia – tai nuostabios spalvos, suteikiančios tik geras emocijas, o būtent tokios ir reikalingos meilei“, - šypsojosi I. Nemanytė.

Anot jos, menininkai buvo raginami sukurti nors po vieną „mielą, mažytį daiktelį, kurį būtų galima padovanoti mylimam žmogui, pažadinti polėkį, norą šypsotis“, o galiausiai – ir padėti pabusti iš žiemos miego.

Tačiau ne visi suspėjo laiku – kai kuriems koją pakišo techninės kliūtys, o kai kurie vis dar laukia savo mūzų, todėl ekspozicija vis pasipildys naujais darbais.

Anot I. Nemanytės, šiuo metu galerijoje darbus pristato virš 200 menininkų. Dalis jų yra savo srities specialistai, o dalis – menininkai-mėgėjai. Pastarieji patys apsilanko „Aukso avyje“ ir pasiūlo savo darbų.

„Kai kuriuos ir mes surandame – bendraujame ir su kitomis galerijomis - , o su kai kuriais suveda likimas. Retsykiais menininkas bėga kažkur pro šalį, pataiko pas mus, imam ir susidraugaujam, - juokėsi I. Namanytė ir pridūrė: Labai vertiname ir pradedančius menininkus. Kadangi žinome, ko nori žmonės, kuo jie domisi, kartais pateikiame jiems ir savo idėjų ar užduočių“.

Kai kuriems darbų autoriams aksesuarų kūrimas nėra gyvenimo duona. Veikiau smagus hobis, padedantis atsipalaiduoti po sunkios darbo dienos.

„Papuošalus kuriu laisvalaikiu ir nors kartais tai kainuoja bemieges naktis, visuomet jaučiuosi pailsėjusi ir darbe būnu žvali, - DELFI tikino elektroninį verslą studijuojanti Agnė Jasiulevičiūtė, parodoje pristačiusi juodai baltus papuošalus, kuriuose dominuoja senoviniai XVIII a. motyvai.

Aistrą gaminti papuošalus pakurstė merginos širdies draugas: „Jis mane visuomet padrąsina, palaiko, nors jo profesija su menu neturi nieko bendra. Galima sakyti, kad kuriame abu“.

Iki šiol beveik visi jaunosios menininkės papuošalai buvo skirti moterims, išimtis - segtukas kaklaraiščiui prilaikyti: „Tačiau dabar jau planuojame kurti papuošalų ir vyrams. Tai galėtų būti įdomios apyrankės, sąsagos ar kas nors kita. Idėjų netrūksta“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją