„Ji tinka visiems, kas mėgsta patogiai rengtis, kadangi dėl audinių ir sukirpimų rūbai yra labai patogūs. Taip pat ji turėtų patikti tiems, kas į gyvenimą žvelgia su humoru, nes juos puošia ir juokingi, ir malonūs spaudai“, - 2008 metų pavasario-vasaros kolekciją „Kingdom“ apibūdino viena pagrindinių jos sumanytojų dizainerė A. Biskytė.

Prie modernių darbui ir laisvalaikiui skirtų trikotažinių, džinsinių ir lininių drabužių pasiūlytos kelios moterims skirtos smulkmenos: karališkais motyvais puošti auskarai ir kaklo papuošalai. Ateityje dizainerė tikisi savo klientams pristatyti ir prie drabužių derančios avalynės. „Ateinančiai vasarai siūlome prigesintų pastelinių spalvų drabužius. Visa kolekcija pateikta per pilkšvą gamą, žaidžiančia su ruda, balta, juoda, mėlyna, pilka spalva. Spaudai yra šiek tiek ryškesni ir tamsesni“, - kolekcijoje dominuojančius atspalvius vardijo A. Biskytė.

Vienerius metukus skaičiuojantys „Balagans“ mados namai išsiskiria savo prekinių ženklu – spaudais, kurie vis kitokie kartojasi jau antroje šių mados namų kolekcijoje. Pirmojoje 2007-2008 metų rudens žiemos kolekcijoje „First“ atsikartojo snaigių motyvai, o kolekcijai „Kingdom“ būdingi karališki motyvai.

„Šios vasaros spaudai yra sukurti karališka tema: karūnos, karalaičiai, juostos“, - apie naują idėją pasakojo A. Biskytė. Karališka tema dominavo ne tik drabužiuose: baigiantis kolekcijos pristatymui nuskambėjo frazė „karalius nuogas, kadangi jis nedėvi „Balagans“ drabužių“ ir tarp kabančių drabužių nušvito nuogas dirbtinis manekenas su stilizuotais vyriškais privalumais.

„Esame, kaip toje pasakoje, nuogi karaliai, kurie tikime užsienio mada, tendencijomis, tačiau nekuriame nieko savo, neskatiname lietuviškumo, kad mes irgi galime būti ne tik gamintojai, bet ir kūrėjai. Tai paprasčiausiai buvo smagus pokštas ir kiekvienas kaip norėjo, taip jį ir suprato“, - nuogo karaliaus idėją įvardijo A. Biskytė.

„Bandome kurti lietuvišką stilių, vadinamą „brandą“. Mūsų neįpareigoja jokie stiliai, todėl kiekvieną kartą galime būti vis kitokie. Todėl kas kartą būna šiek tiek intrigos, – taip mados namus „Balagans“ apibūdino dizainerė. – Mes lyčių nediskriminuojame, kuriame ir vyrams, ir moterims. Amžiaus cenzo taip pat netaikome, jais rengtis gali ir pagyvenę žmonės, ir jaunimas. Kuriame tokią universalią madą“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją