Kadangi spalvos šį sezoną ramesnės, dizaineriai daugiau dėmesio skyrė medžiagoms. Vyrauja versta oda, natūrali (skirtingo išdirbimo) oda, tačiau nesiginama ir dirbtinių medžiagų. Tiesa, jos naudojamos tik nedideliems akcentams.

2007–2008 m. rudens–žiemos sezonui numatomos trys batų madų kryptys ne tik moterims, tačiau ir vyrams:

Neutralumas

Siūlomi tvarkingi, prigludę, suvarstomi ar nevarstomi batai. Minkšta „nappa“ oda ir zomša užtikrins būtiną komfortą. Kelių spalvų derinys (pvz., juodos ir pilkos) suteiks stilingo miesto gyventojo įvaizdį. Vyrams siūlomų batų paletė labiau šviesių tonų: smėlio spalvos ir kreminiai atspalviai, pilka ir blyškiai ruda.

Akcentai: dekoratyvinės sagtelės, užtrauktukai, įsiuvai.

Džentelmeniškas manieringumas

Žiemos sezoną siūlomi elegantiški „Oksfordo“ tipo batai, įsispiriami ar nevarstomi, pagaminti iš poliruotos „abrasivato“ medžiagos. Naujasis stilius pasižymi klasikinėmis interpretacijomis, smailėjančiomis arba plačiomis apvalėjančiomis nosimis. Dominuoja juoda spalva, tačiau madingi ir pilki bei rudi tonai.

Švytėjimas

Modernumas, tradicija ir žiupsnelis sportinės energijos – toks derinys kasdieniame miesto gyvenime būtinas ne tik vyrams, tačiau ir moterims. Siūlomi visi rudos atspalviai nuo riešutų ir konjako iki tamsaus šokolado. Populiarūs metalo atspalviai, tačiau vyrų batuose, skirtingai nei moterų, jie išreikšti kur kas subtiliau.

Darbui ir savaitgalio išvykoms už miesto siūlomi patogūs sportinio stiliaus pusbačiai ir prabangiai pasiūti sportbačiai. Kulkšnis dengiantys pusbačiai - „Chelsea“ ar „Oksfordo“ tipo. Tvirti kulnai šiai tendencijai suteikia šiek tiek kaimo stiliaus. Naujumo dvelksmą suteikia šilti rudos spalvos atspalviai ir ypatingai – dviejų tonų efektas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją