Atspalviai įvairauja nuo blyškios smėlio spalvos iki pilkų atspalvių, žalio atspalvio bronziniais tonais, turinčiais metalinio spindesio bei tamsaus grafito ir šviesiai pilkais tonais. Akcentai - raudonos, violetinės, ultramarino mėlynos ir žalios spalvos, praneša GDS.

Kadangi spalvos šį sezoną ramesnės, didesnis vaidmuo atiteko medžiagoms. Aukštos kokybės „nappa“ oda, zomša, spindinti „brush“ (abrasivato) ir natūrali oda, dviejų tonų efektas ir prabangios apdailos detalės, įskaitant krokodilo odos marginius, spinduliuos prabangą.

2007–2008 m. rudens–žiemos sezonui numatomos trys batų madų kryptys:

„Apibrėžtas neutralumas“, „Tamsusis manieringumas“ ir „Bronzinis atspindys“

Apibrėžtas neutralumas

Natūralumas derinamas su moderniųjų technologijų medžiagomis ir futuristiniais siluetais. Šį sezoną batų madoje aktuali priešingybių traukos tema – eksperimentavimas su aiškaus kirpimo minimalistinėmis formomis ir aukštos kokybės, minkšta „nappa“ oda ir zomša. Nors sugrįžta metalizuotos ir moderniųjų technologijų medžiagos.

Dominuoja šviesūs, neutralūs smėlio spalvos tonai bei vėsiai balta ir ledinė pilka, spindinti sidabru. Madingiausi šį sezoną yra ilgaauliai, kurių sportinis variantas – su kontrastinių spalvų guminiais padais, sidabro spalvos sagtimis ir elastingais įsiuvais. Tačiau modeliuotojai nepamiršo ir kulkšnis dengiančių batų - šį sezoną madingi apvalūs ir žemi arba labai aukšti ir grakštūs kulnai.

Akcentai: didžiulės dekoratyvinės sagos, užtrauktukai ir klostuotos arba raukiniais puoštos medžiagos.

„Tamsusis manieringumas“

Praėjusį sezoną dominavusi ruda spalva po truputį užleis vietą juodai. Daugumos moterų mėgstama juoda spalva puikiai išryškina blizgančią natūralią odą ir suteikia kontrastą moteriškiems rūbams, kuriuose šį sezoną dominuos vilnoniai audiniai.

Naujoji šios krypties batų mada pasižymi elegancija be priedų. Madingi batai ir apvaliu priekiu, ir trumpesniu nusmailintu. Originalūs batai aukštesniais kulnais, kulkšnis dengiantys batai, balerinų bateliai ir batai su platformomis kažkiek primenantys 60-ųjų madą. Taip pat grįžta batai „nukirstu“ priekiu. Juos siūloma dėvėti su mini sijonais ir figūrą išryškinančiomis suknelėmis, taip pat su iš naujo atrastomis timpėmis.

Kartu su juoda spalva madingi ir tamsūs kitų spalvų atspalviai – tamsiai violetinė, vidurnakčio mėlio ir tamsiai žalia. Bus madingi skaisčiai raudonos spalvos akcentai.

„Bronzinis atspindys“

Šios krypties gairės yra modernumas, tradicija ir žiupsnelis sportinės energijos – šis derinys būtinas kasdieniame miesto gyvenime. Pagrindinį vaidmenį vis dar vaidina ilgaauliai batai. Rudų atspalvių jojiko ir medžioklės batai atrodys ypatingai rafinuoti dėl įmantrios apdailos – pvz., dviejų tonų efekto. Užsegimai, kontrastinis dygsniavimas, tamprūs įsiuvai – šios detalės žiemos sezoną sužadins pirkimo impulsą.

Madingi ne tik visi įmanomi rudos atspalviai – nuo riešutų ir konjako iki „testa di moro“ (šokoladinio zefyro) spalvų, bet ir diskretiški metaliniai tonai. Bronza išstumia auksą ir sidabrą.

Atviri bateliai mažyčiais kulnais atrodo kupini mergaitiškos nostalgijos. Šį jausmą sustiprina kulkšnis dengiančių batų raukta viršutinė dalis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją