Kai kurie mados apžvalgininkai net išsiruošė į žvalgytuves – patikrinti, ar tikrai Rusijos kaimuose senutės plaukus slepia po skarele. Gavę įrodymų, dar uoliau ėmė populiarinti naująjį aksesuarą.

Karšta naujiena pirmiausia buvo pastebėta Vera Wang kolekcijos pristatyme – rusaitė manekenė Vlada Roslyakova podiumu žingsniavo apsigobusi juoda skara. „Dolce & Gabbana“ mados namai rudens sezonui pateikė savą „babuškų“ interpretaciją kailių tema, labiau minimalistinį ir stilizuotą pasiūlė Giles Deaconas ("Daks").

Spėjama, kad karšta naujiena netruks išpopuliarėti, kai vasaros šilumą pakeis rudeniška dargana. Stilistai rekomenduoja po kaklu rišamą skarutę derinti su tamsių spalvų ir švarių linijų apranga, tarkim, kaip tai savo kolekcijose darė Marc Jacobs.

Beje, mada pamilo ne tradicines ryškiaspalviais gėlių ornamentais išmargintas „babuškų“ skarutes, o tik šia tema stilizuotas. Tad neverta braukti dulkių nuo senų kraičio skrynių, bet ieškoti šiuolaikiško varianto, geriausia iš vienspalvio audinio, tamsaus arba ryškaus.

Taigi turbaną, vasarinį hitą, pakeisianti alternatyva – aiški. Mados fanatikai jau mokosi po kaklu dailiai rišti skarutes „babuškas“.