“Mes parodėme savo tendencijas ateinančių metų pavasariui – vasarai. Naudojome iš esmės dvi skirtingas medžiagas – liną ir sintetinį trikotažą, naudojamą daugiausia sportiniams drabužiams,”- pasakojo Vida Simanavičiūtė. Taip bandėme suderinti priešingus dalykus, kuriuos apjungė bendra sportinė stilistika. O kadangi kolekcijos pristatymas vyko klube, savo modelius užbaigėme “kičo” elementais – blizgučiais, šukuosenomis, plaukų papuošalais – ir visa tai – lininiame kontekste.”

Svarbi kolekcijos detalė – kapišonai, juos galima nuimti ir panaudoti prie kito drabužio. Šios kolekcijos drabužiai pasižymi dar ir tuo, kad suteikia jų nešiotojui didelę laisvę, juos lengva derinti savo garderobe, maišyti, daryti viską, ką leidžia fantazija. Sakykime, kad ir kelnės su atvartais, kurie yra neprisiūti, o tik atraitoti. Ir nors kolekciją demonstravome su klasikiniais bateliais, šiuos drabužius galima nešioti ir su sportiniais ar ilgaauliais batais ar su įsispiriamomis basutėmis.

- Kaip manote, ar konservatyviems lietuviams prigis jūsų siūlomos kelnės su aplikacijomis?

-Nemanau, kad lietuviai bijotų aplikacijų. Juos iš pradžių gali šokiruoti kelnių siluetas – jos yra gana plačios, su gumomis. Juk dabar dauguma nešioja aptemptas kelnes. Tačiau mes turime žiūrėti į priekį ir padaryti viską moderniai bei orientuoti savo darbus prancūzams – juk kolekcija yra skirta išvežimui. Nesiruošiame savo drabužių Lietuvoje nei tiražuoti, nei pardavinėti. Juki jeigu mes padarysime kolekciją pagal kažkokias senas tendencijas ir nuvešime į Prancūziją, labai greitai nebūsime jiems įdomūs – ten labai greitai atskiria visokias plagijatus ir senienas.

Žmones reikia pripratinti. Jiems gal iš pradžių būna šokas ir jie negali priimti to silueto ar ilgio, tačiau laikui bėgant pripranta. Bet svarbiausia – ne aklai sekti mada, o surasti savo stilių, tarsi stuburą, kuris išliks keičiantis visoms madoms. Kai yra šitiek parduotuvių, stilių, gal ir sunku išsirinkti. Kartais pasižiūri į žmogų ir matai, kad jis turi pinigų, bet neturi fantazijos. Juk stiliaus nenusipirksi už pinigus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją