Ši užduotis ne tokia sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, todėl keli paprasti patarimai padės be didelio vargo rasti apdarą pagal skonį.

Ideali išleistuvių suknelė

Nebijokite eksperimentuoti su suknelės ilgiu. Mada neriboja mūsų pasirinkimo – galite drąsiai vilktis ilgą suknią, krintančią puošniomis klostėmis, arba pankišką suknelę nuplėšytais kraštais. Spalvinė gama taip pat neribojama – tinka ir klasikinė maža juoda suknutė, ir prabangi purpuro spalva, ir moteriška žydra, ir seksualūs raukiniai. Rinkitės modelį, kuris pabrėžia jūsų figūros privalumus ir paslepia trūkumus. Neverta aklai pasiduoti mados diktatui. Atsiminkite, kad išleistuvių suknelė turi paversti jus pokylio karaliene.

Dar kartą išsimatuokite savo figūrą, kad rastumėte suknią tiksliai savo dydžiui. Matuokite krūtinės, liemens ir klubų apimtį. Kuo tiksliau pasirinkta suknia, tuo mažiau korekcijų reikės – arba nereikės išvis.

Paversti parduotuvėje pirktą suknelę nepakartojama padės aksesuarai. Keli papuošalai puikiai pagyvins bet kokį apdarą. Norite atrodyti kaip Šekspyro herojė? Rinkitės senovinio stiliaus suknią ir papildykite ją atitinkama rankine. Princesės stiliaus suknia reikalauja sidabrinės rankinės-voko, puošto blizgučiais. Papuošalus rinkitės pagal suknios spalvą ir modelį, o auskarus – pagal šukuoseną.

Renkamės suknelę

Norite paslėpti per plačius klubus? Rinkitės klasikinę suknelę su puošnia apačia arba vakarinę suknelę, atkreipiančią dėmesį į krūtinę ir kaklą (t.y. su gilia iškirpte ar atvirais pečiais). Taip žvilgsniai kryps į krūtinę, o ne į klubus. Jei gamta jus apdovanojo moteriška figūra, pabrėžti viliojamus linkius padės prigludusi suknia arba suknia gilia V formos iškirpte.

Jei moteriškomis formomis pasigirti negalite, rinkitės elegantišką trapecijos formos suknią. Tokiu atveju šis modelis pabrėš jūsų figūros trapumą, o platėjanti suknelė sukurs apvalesnių formų įspūdį. Jei jūsų pečiai platoki, atsisakykite suknelės apnuogintais pečiais.

Gėdijatės pilvuko? Ne bėda – jį visada galima paslėpti atitinkamo kirpimo suknia. Atkreipkite dėmesį į sukneles paaukštinta liemens linija arba su korsetu, su kuriuo liemuo atrodys lieknesnis, be to, bus pabrėžta graži krūtinė. Pamirškite apie puošnias princesės sukneles, prigludusias sukneles, apdarus su ryškių spalvų elementais ar horizontaliomis juostomis – jie be reikalo atkreips dėmesį į jūsų taliją, o juk to visai nenorite.

Norite atrodyti aukštesnės? Atkreipkite dėmesį į prigludusias suknias arba sukneles-trapecijas – jos padovanos jums kelis centimetrus. Miniatiūrinėms merginoms nereikėtų rinktis puošnių balinių suknelių.

Drovitės per plačių klubų? Rinkitės suknelę be petnešėlių arba su puošniu sijonu – tai puikiai paslėps mažyčius figūros trūkumus. Taip pat rekomenduojame atkreipti dėmesį į sukneles su korsetu. Venkite prigludusių suknių – figūros trūkumai bus ryškesni.

Ir pagaliau – keli žodžiai apie rankoves. Jei jūsų rankos pilnokos, suknelė geriau tegu bus permatomomis ilgomis rankovėmis. Taip puikiai paslėpsite rankų pilnumą. Papuošalais pasistenkite patraukti dėmesį į kaklą, iškirptę, o ne į rankas. Niekada nepirkite berankovių suknių arba suknių be petnešėlių.

Prieš pirkdamos suknelę visuomet pasimatuokite, pamėginkite su ja pavaikščioti ir pašokti. Daug suknelių puikiai atrodo ant pakabų, tačiau gali jums paprasčiausiai netikti dėl stiliaus, net jei jūsų figūra be priekaištų. Kita vertus, suknelė, į kurią iš pirmo žvilgsnio neatkreiptumėte dėmesio, gali jums būti idealus variantas.

Atminkite esminę taisyklę – nepirkite nesimatavusios ir neatsisakykite matuotis iš pirmo žvilgsnio visai jums neįdomaus drabužio. Nepirkite suknelės paskutinę minutę – vargu ar pataikysite. Pradėkite paieškas iš anksto – taip spėsite ir idealiai prisiderinti suknelę, ir pasirinkti aksesuarus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją