Kadangi šiek tiek kitaip šilumą suprantantiems vietiniams gyventojams pavasaris prasideda tik kovo pabaigoje, iki balandžio pradžios gatvėse galima išvysti nemažai šiltais megztiniais, ilgaausiais batais ir kitais žieminiais atributais pasipuošusių žmonių.

Vasaros pradžią italai skaičiuoja tik nuo birželio 24-osios lygiadienio, todėl iki oficialios pradžios gatvėse nepadoru vaikščioti apnuogintais pečiais, trumpomis palaidinėmis ar trumpais sijonais. Žinoma, minėtų normų paiso tik vyresnės, tradicijų besilaikančios moterys, nes nei atvykėlėms, nei jaunimui tai visiškai nerūpi.

Paaugliai Italijoje stebina savo nerūpestinga apranga ir drąsiomis šukuosenomis. Jaunimas dažniausiai dėvi judesių nevaržančius, treningų tipo drabužius, merginos – laisvas palaidines, džinsus, besiplaikstančius sijonus arba timpių ir sijonų derinius, vaikinai – apgludusius marškinėlius, apsmukusius džinsus.

Eksperimentuoti nebijantys paaugliai išsiskiria skiauterėtomis galvomis, auskarų gausa ir įvairove. Su ilgomis kasomis paauglės nesikankina ir dažniausiai puikuojasi netvarkingai surištais, pečius siekiančiais plaukais, kitos mieliau renkasi ežiuko tipo šukuosenas.

Naktinis gyvenimas į gatves ištempia minias įvairaus amžiaus pasilinksminti ar tiesiog su bičiuliais pasišnekučiuoti nusieikusių, pilka mase tapusių italų ir blizgančių italių. Vyrų vakarinė apranga beveik nesiskiria nuo dienos metu dėvimų drabužių: kostiumuoti vyrai ir džinsuotas jaunimas.

Vyresnio amžiaus italės visuomet žavi subtilia elegancija, vakarais – šiek tiek ryškesniu makiažu ir žvilgsnį traukiančiais papuošalais. Greitakalbe koketuojančios italės laisvus, dienai skirtus drabužius vakare iškeičia į moteriškas formas pabrėžiančias palaidines ir aukštakulnius batelius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją