Inga Šulce pristatė vyrišką avangardo kolekciją „Wild summer“ („Laukinė vasara“), kuri skirta vyrui, mėgstančiam vėjo, gamtos ir laisvės derinį; Inga Taurina „Be in blossom, iron!” (“Geležis, skęstanti žieduose“), pagrindinis akcentas – autentiška geležinė pasaga, kuri nuo neatmenamų laikų yra laimės simbolis. Suomės: Maiju Kangasniemi kolekcija atspindėjo pavadinimą „Liūdnas“, Sofia Fred – „Cirkas“, Lotta Mönkäre „Prieš saulės šviesą“ (Before the Sunlight).



Šiemetinėse “Apkalbose” dalyvauti panoro beveik 30 Kauno Kolegijos Justino Vienožinskio menų fakulteto Aprangos dizaino studentų bei absolventų, iš kurių buvo atrinkta 12 įdomiausių, originaliausių kolekcijų (daugiausia baigiamojo kurso (III) absolventai). Renginio svečiai (be užsieniečių) – Vilniaus kolegijos studentai Audrius Ražanauskas ir Edita Baranovič, VDA magistrantė Sandra Derkintytė, apatinio trikotažo dizainerė Jurgita Stakauskaitė, Kauno kolegiją baigusios studentės Ina Grigaliūnaitė ir Aušra Bogušaitė.



Konkrečių reikalavimų kolekcijų kūrimui nebuvo, nes tai ne konkursinis mados šou, todėl buvo pristatytos įvairaus pobūdžio kolekcijos, kuriose jaunieji mados diktatoriai laisvai išreiškė savo mintis, pristatė madą kaip meno formą: avangardą (Inga Šulce, Audrius Ražanauskas, Rita Radavičiūtė), daug rankų darbo reikalaujančius darbus (audinių dekoravimas, dažymas, siuvinėjimas, balinimas) – Kristina Narbutaitė, Jurgita Zokaitytė, Iveta Andrijaitytė, Rūta Dapšytė, Danguolė Agliniškytė, Marija Botyriūtė, apatinį trikotažą – Jurgita Stakauskaitė. Vyrų aprangai dėmesį skyrė Andrius Sergejenko (kolekcija „Nepalenkiamas romantikas“), Inga Šulce ir Audrius Ražanauskas.



Kauno kolegijos studentė
Rita Radavičiūtė
pristatė kolekciją
„Šukės neša laimę“
. Tai futuristinė kolekcija, kuria norėta parodyti, jog sudužęs veidrodis nėra blogas ženklas. Pakanka koja paspirti jo šukes, kad išvystum kitokį atspindį – kitokią realybę. Žvelgdamas į sveiką veidrodį ir klausdamas, kas pasaulyje gražiausias – atsakymo nerasi, tik šukės parodo, kad to vienintelio gražiausiojo nėra - jų yra neaprėpiama daugybė.



Kristinos Narbutaitės
(Kauno kolegija) kolekcijoje
„Kitokia TU“
žiūrovai pamatė merginą, priverčiančią į save atkreipti dėmesį. Siluetai, išryškinantys figūrą, akcentai, pabrėžiantys moteriškumą, paprastų vienspalvių audinių dažymas ir balinimas – originalu, gražu, įdomu.



Danguolės Agliniškytės
(Kauno kolegija) kolekcijos
„Jaunoji ledi“
herojė irgi trokšta būti pastebėta – joje slypi jaunatviškumas ir žavesys. Dažyta medvilnė ir džinsas suteikia moteriškumo ir elegancijos.



Andriaus Sergejenko
(Kauno kolegija) kolekcija
„Nepalenkiamas romantikas“
skirta romantiškiems vyrukams. Tvirta laikysena ir tarsi akmeninis veidas giliai viduje slepia romantinį polėkį.



Toma Jankauskaitė
(Kauno kolegija) savo kolekcija
„Truputis žavesio“
klausia: „Ar žinote, kas yra žavesys? Tai galimybė gauti atsakymą, neuždavus konkretaus klausimo.“ Šios kolekcijos drabužiai padovanoja asmenybei truputį žavesio, kad ji visur gautų teigiamą atsakymą ir būtų visų mylima, pastebėta ir įvertinta.



Mados šou viešnia
Jurgita Stakauskaitė
pristatė seksualių apatinukų kolekciją.



Vilniaus dailės akademijos studentė
Sandra Derkintytė
kolekciją
„Lietaus suviliotos“
skiria jaunatviškai, charizmatiškai moteriai. Ji nuotykių ieškotoja, noriai nerianti į gamtos stichiją, kviečianti pasivaikščioti lietaus gūsiams siaučiant.



Pagrindinė kolekcijos idėja – gatvės stiliaus lietpaltis, suteikiantis ne tik laisvumo, patogumo, jaukumo jausmą, bet ir pilnai atliekantis savo paskirties funkcijas – patikimai apsaugantis nuo lietaus.



Kauno kolegijos auklėtinė
Marija Botyriūtė
flirtuoja, kurdama darbo aprangą. Juk kiekviena darbais užsivertusi moteris svajoja trumpam pasprukti nuo darbų rutinos. Geriausias tam metas - darbo popietė. Kolekcijoje
„Sekretorės popietė“
persipina griežtos, individualios moters linijos su nerūpestingumu.



Palmyra Žukauskaitė
(Kauno kolegija) savo kolekcija pasakoja mums savo lengvą ir skaidrų pavasario sapną. Kolekcija
„Baltas pavasario sapnas“
– tai subtili elegancija ir trapus švelnumas...



Agnės Stukaitės
(Kauno kolegija) kolekcija
„Tarp dangaus ir žemės“
- tai trumpas pasimatymas su angelais. „Daugelis mūsų tiki tik tuo, ką gali paliesti.. O jeigu sutiktume angelą, ar patikėtume?“,- kalusia dizainerė.



Šiais metais mados festivalyje dalyvavo net trys viešnios iš Karelijos universiteto (Suomija):
Lotta Mönkäre
pristatė kolekciją
„Prieš saulės šviesą“
,
Maiju Kangasniemi
“Liūdnas”
ir
Sofia Fred
- kolekciją
„Cirkas”
.



Jurgitos Zokaitytės
(Kauno kolegija) kolekcija
„Zebras“
- tai juodai balta drabužių kolekcija, kupina elegancijos, moteriško žavesio, paslaptingo žvilgsnio ir zebro alsavimo.



Renata Rimaitienė
(Kauno kolegija) siūlo naują stilių atspindinčias turtingas idėjas. Kolekcijos
„Nauja paslaptis“
pagrindinis bruožas - augaliniai vingiai ir ažūriniai nėriniai, išraiškingai pabrėžiantys stilių, subtiliai derinami su puošniais aksesuarais. Nenuspėjamojoje idėjų mugėje bandome apčiuopti tai, kas kiekvienam iš mūsų artimiausia. Madoje juk nieko nėra pastovaus...



Kauno kolegijos studentė
Rūta Dapšytė
mėgsta natūralumą ir kurdama naudoja liną, medvilnę, vilną. Audiniai dažyti šibori technika, spalvos žemiškos. Kolekcija
„Gamtos žingsniu“
skirta jaunatviškai, jautriai moteriai, kuri nori pabėgti nuo rutinos ir kasdienių rūpesčių.



Ina Grigaliūnaitė
ir
Aušra Bogušaitė
sako:
„Labas rytas“
! Nieko ypatingo, bet laisvė užburia. Leisk sau viską, atgimk iš naujo, atskleisk žavesį, jausmus... Labas rytas, aš jau pabudau...



Audrius Ražanauskas
iš Vilniaus kolegijos pateikia mums naują -
„Hibrido teoriją“
. „Visos idėjos sukasi mūsų galvose, mintyse ir kompiuterių ekranuose. Reikia tik jas atrinkti iš daugelio, todėl mes siunčiame ekspedicijas į praeities gelmes ir keliamės į ateitį, ieškodami savųjų idealų, taip atrasdami dabarties skambesį“,- sako dizaineris.



Edita Baranovič
(Vilniaus kolegija) dalinasi savo asociacijomis, kilusiomis studijuojant istorinį kostiumą.
„Didybės manija“
– tai drabužiai, turintys sielą, primenantys tuos laikus, kai moterys kruopščiai puošėsi, pabrėždamos savo moteriškumą ir paslaptingumą. Pusiau prigludę siluetai, ilgi sijonai, faktūrų deriniai, puošni apdaila – visa tai suteikia šansą šiuolaikinei moteriai jaustis karaliene.



Iveta Andrijaitytė
(Kauno kolegija) tapo
„Paveikslą be rėmų“
. Kolekcijoje interpretuojami žymaus dailininko Klimto tapybos motyvai. Naudojami įvairūs audiniai. Akcentuojama tapyba ant šilko, medvilnės, derinama veltinio technika, trikotažas. Atskleidžiamas jautrumas, lengvumas, laisvumas.



Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją