Kolekcijoje, skirtoje ne tik moterims, tačiau ir vyrams, dominavo skaisčiai raudona, ruda, raudonojo vyno, violetinė, slyvos, žalia, juoda ir ruda spalvos, karaliausiančios ateinantį rudenį ir žiemą.


„Dauguma tikėjosi išvysti baltą kolekciją ar sidabrinę, nes su šiomis spalvomis paprastai asocijuojasi šerkšnas, tačiau man norėjosi interpretuoti, todėl lakuota ar blizgi oda, nesvarbu, kokios spalvos, tapo aliuzija į saulėje blizgantį sniegą. O šerkšnas atspindi aplinką, todėl žėri įvairiomis spalvomis – gali būti melsvas, žalsvas, gelsvas ir panašiai.


Kelios batų poros dekoruotos skirtingos odos ir spalvos lopinėliais. Jie – lyg pirmas sniegas, nelygiai dengiantis žemę“, - Delfi pasakojo R.Rimšelienė.


Anot jos, dalis kolekcijos skirta moterims, kurios dėvi minimaliai dekoruotus drabužius, tačiau ypatingą dėmesį skiria detalėms.

„Norėjau sukurti įdomesnį apavą, žaismingą, nes daugelis fabrikų gamina gan nuobodžius batus. Todėl manieji pilni spalvų, skirtingų tekstūrų, raštų, puošybos elementų, bet nelabai įsivaizduoju, kaip atrodytų derinami su margais drabužiais.“, - sakė R.Rimšelienė.

Avalynės dizainerė eksperimentavo derindama spalvas, skirtingas odas, tačiau nuo mus rudenį pasieksiančių pasaulio mados tendencijų nenukrypo.

„Kolekcijoje yra kelios poros smailianosių batų – būtent tokie bus madingi. Šį sezoną populiarūs batai užapvalintomis nosimis. Rudenėjant jos smailės, tačiau neverta tikėtis, kad išsitrauksite senus batus ir jie vėl bus mados viršūnėje.

Noselės kis – galbūt bus šiek tiek „išpūstos“, o keisis ir kulnai. Jie bus tvirtesni, lyg atsvara elegantiškesnėms nosims. Dabar madingi pilnapadžiai batai, tačiau ilgainiui kulnas išsiskirs (visiškai arba atsiras bent mažas tarpelis tarp jo ir pado), pavyzdžiui, lengvai smailės į apačią arba primins užapvalintą apverstą piramidę“, - aiškino R.Rimšelienė.

Anot jos, praėjusią žiemą buvo populiarūs gan platūs ar susigarankščiavę aulai, o ateisiančią – itin prigludę prie blauzdos.

Vasarą neapsiriksite įsigijusios platinos, aukso atspalvių batelius, o rudenį žėrėjimas persikels ant odos – bus madingi blizgios ar lakuotos odos batai.

Ruduo dar toli, tad vasarai R.Rimšelienė pataria įsigyti universalius batelius: „Uždara nosyte ir užkulniu – atrodys estetiškai, nebus karšta. Kadangi mūsų vasaros neprognozuojamos, atšalus nereikės pirkti kitos poros“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją