Kolekciją sudarė devynios spalvinės kompozicijos: žalia, violetinė, fuksijos, turkio ir kt., bei tiek pat moteriškų drabužių modelių.


Anot N.Jociutės, kiekvienas kolekcijos baldas slepia savyje ilgą istoriją, siekiančią net 200 metų, bei kruopštų, sudėtingą restauravimo ir atnaujinimo darbą. Kolekcijos drabužiai papildo baldų dvasią ir jų spalvines kompozicijas.


„Canto“ atskleidė kūrybinę dizainerės brandą ir savitą požiūrį į žmogų.


„Ši kolekcija – ilgo, beveik dvejų metų darbo rezultatas. Ji ypatinga ir tuo, kad yra jubiliejinė, dešimtoji. „Canto“ yra žaidimas išskleistomis spalvomis, aistros daiktams ir žmogui dilema.


Visi žmonės yra tarsi išskleistos skirtingos spalvos. Būdami skirtingi mes žaidžiame dievišką žaidimą ir sudarome gražias mozaikas, juk jei būtume vienodi – vienos spalvos, dingtų visas grožis, - Delfi tikino N.Jociutė. - O grožis blanksta, kai dėl potraukio jaustis ramiai ir saugiai, gyvenimo dramoje imame vienodėti.


Iš tiesų artumas ir bendrumas turėtų būti suprantami tik kaip sielos būsena... Vidinę ramybę pasieksime tik sugebėję priimti skirtingas spalvas, t.y. skirtingo požiūrio, charakterio žmones. Ši kolekcija, gausi tų spalvų, – tai savotiškas tolerancijos testas žiūrovams“.


Dizainerė drabužius kuria jau 13 metų, 1994-aisiais pirmoji Lietuvoje surengė teatralizuotą kolekcijos pristatymą, kuriame buvo panaudota gyva muzika, šokiai, poezijos deklamavimas.
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją