Dolce & Gabbana


Niekam ne paslaptis, jog nauji įtakingi mados namai Milane, žinoma, be Giorgio Armani, dabar yra ir Dolce & Gabbana. Dolce & Gabbana pademonstravo įspūdingą ir pribloškiančią 2007-2008 m. rudens-žiemos kolekciją vyrams.


Kūrybingas dizainerių duetas palietė visas vyrų aprangos detales. Jie sukūrė geriausią dviejų sagų kostiumą su aukso rudumo atspalviu. Kolekcijoje buvo galima išvysti neįtikėtinų raštų nertinius, puikius džinsus, pilkos odos batus bei švarkus.


Emporio Armani


Šį sezoną Emporio Armani pasirinko dramatišką kelią. Jie susilaikė nuo etninio pobūdžio spalvų, kuris dominavo jo vyriškose kolekcijose pastaruosius sezonus, ir grįžo prie įprastos juodos spalvos. Anksčiau Emporio namai kūrė rūbus su skirtingų pasaulio vietų ir žmonių atspalviu, o ši 2007 m. rudens-žiemos kolekcija grįžta į įprastą Milano nuotaiką. Ji tamsi, praktiška ir leidžianti jaustis gerai.


Armani taip pat susiaurino siluetą: išlaikė aukštas rankovių prakarpas, tačiau susiaurino pačias rankoves bei kelnių klešnes. Matinės ir ryškios spalvos maišymas buvo nuostabus.

Didelių gabalų megztinis su smailiu atlapu, daumier stiliaus dviejų krūtinių redingotas, eglutės formos paltų atlapai – visa tai Emporio mados namų išskirtinumas ir savitumas.

Giorgio neatsiliko nuo mados krypčių, matytų Italijoje šią savaitę – kosminio žmogaus vaizdo atgaivinimas bei metalinių padailinimų manija. Dizaineris kolekciją pradėjo sidabru dailintais sportbačiais, o užbaigė sidabriniais blizgančiais batais, kelnėmis bei kepurėmis.

Vivienne Westwood

Tuo metu, kai vyrų madoje vyrauja anglo-itališki motyvai, buvo malonu pastebėti novatorišką ekscentriškumą, kurį demonstravo Vivienne Westwood.

Pavadinta „Peep Show“, Vivienne 2007/2008 rudens-žiemos kolekcija buvo įkvėpta „Spy“ žurnalo reprodukcijų, kuriose parodijuojamos ankstyvojo XX amžiaus Londono teatro asmenybės. Modeliai pasirodydavo pro dviejų metrų aukščio raktų skylę. Demonstruoti rūbai tiktų tiek podiumui, tiek gatvėje.

Westwood visada sugebėjo suderinti naujoves su siuvimo etalonu – pavyzdžiui, jojimo kelnes su galinėmis kišenėmis „pusiaukelėje“ tarp sėdmenų ir kelių. Tačiau absurdiškiausias dizainerės pokštas buvo vaikinų duetas su tinkliniais triko ir moteris su Davido Lyncho vertais aukštakulniais.

Versace

Donatella Versace rudens-žiemos vyrų kolekcijoje susitelkė ties siauru siluetu bei pademonstravo nepriekaištingą savo mados namų darbą.

Buvo nuostabu matyti tvirtą Donatellos požiūrį į išryškintas vyriško kūno formas. Ji siūlo siauro kirpimo dviejų sagų kostiumus su siauručiais atlapais bei tinkamo ilgumo kelnes. Dauguma modelių vilkėjo juodus ar rudus zomšinius batus ir beveik visi buvo su pirštinėmis bei liemenėmis. Taip pat į akį krito keletas megztinių, kuriuos vizualiai sutrumpino įsiūti diržai.

Burberry

Burberry pristatė dar vieną puikią vyrų uniformų kolekciją. Jie dar sykį rado įkvėpimą karinėje aprangoje bei originaliai jį išnaudojo.

Burberry pademonstravo aibę drabužių nuo kavos spalvos audinės kailinių ir smailaus kaklo kašmyro paltų iki aviacijos striukių. Tai buvo kolekcija, kurioje susipynė pėstininkų, jūrų kariuomenės bei oro pajėgų uniformos.

Alexander McQueen

Alexanderio McQueeno naujausias „Puma“ sportbačių pasirinkimas bei debiutuojanti lagaminų linija „Samsonite“ pritraukė daug pirkėjų ir žiniasklaidos atstovų.

Kitam sezonui A. McQueen siūlo žmogaus-katės koncepcija paremtus batus.

Ergonomiški, lygus juodos krokodilo odos lagaminai atspindėjo dizainerio keistą estetiškumą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją