Kaklaraiščiais prekiaujančios bendrovės „E&M Ties” pardavėja-konsultantė Jolanta Golumbauskienė pabrėžė, kad šiemet itin madingos visos žemės spalvos. Šiltąjį sezoną atspalvių paletė yra kiek prigesinta, nebelieka itin ryškių, akį rėžiančių spalvų.

Drabužių salonų “Du broliai” vadybininkas Andrius Jankauskas pasakojo, kad „Gucci“, „Dolce & Gabbana”, “Giorgio Armani” mados namai ateinančiam pavasariui siūlo ramius, elegantiškus, klasikinius vienos spalvos atspalvius. Spalvų paletėje figūruoja daug tamsių metalo pilkumo, anglies juodumo, tamsiai mėlynų atspalvių. Pasitaiko vienas kitas šviesesnis tonas iš smėlio spalvų paletės.

Net ir vasaros sezonui garsiausių pasaulio dizainerių mados namai verslo žmonėms nesiūlo pernelyg ryškių ar iššaukiančių kaklaraiščių, jei tai nėra vakarui skirtas renginys. Pasak A. Jankausko, iškilmingoms progoms dažniausiai siūlomas tik juodos spalvos, atskirais atvejais – baltas kaklaraištis, priderintas prie baltų marškinių.

Minėtų atspalviu kaklaraiščiai paprastai derinami prie visų klasikinių spalvų kostiumų, kurių atspalviai kasmet kartojasi (kostiumuose dažniausiai kinta tik medžiagos, formos, silueto ir detaliu sintezė). Vis dažniau kostiumo ir kaklaraiščio arba marškinių ir kaklaraiščio atspalviai itin supanašėja. „Mūsų atstovaujami mados namai kaklaraiščio medžiagos (dažniausiai – tik šilko) struktūrą siūlo ir lygią, ir šiek tiek storesnę, išaustą, kai kurie – lengvai megztą“, - apie kaklaraiščių tekstūrą pasakojo A. Jankauskas.

J. Golumbauskienė pasakojo, kad ateinančiam sezonui garsiausi kaklaraiščių gamintojai siūlo siaurėjančius kaklaraiščius. Pasak tiesiogiai su klientais bendraujančios konsultantės, lietuviai labiau mėgsta klasikinius plačius kaklaraiščius, tačiau madas sekantys vyrai nebijo išbandyti ir plonesnių.

Anot pašnekovo, šalia klasikiniu 8,5 cm kaklaraiščių vis dažniau pristatomi ir siauresni 6,5-5 cm pločio vyriški aksesuarai. Kaklaraiščiai dažniausiai būna vienspalviai, tačiau kai kuriu klasikinių „Dolce & Gabbana” kaklaraiščių apačia pabaigta nestandartiškai – horizontaliai. Taip sukuriamas tarsi nukirpto kaklaraiščio įspūdis.

Pavasarį bus madingi ir švelnių tonų klasikiniai dryžuoti, retro stilių primenantys taškuoti kaklaraiščiai. Mėgstantys įvairovę ateinantį sezoną galės pasipuošti neįkyriais ornamentais (linijomis, žirneliais) puoštais kaklaraiščiais. Pasitaiko ir spalvotais ornamentais ant šilko išmargintų vyriškų aksesuarų.

Kaklaraiščių madas sekantys ir įmantriausias kaklaraiščių subtilybes žinantys šios srities ekspertai pabrėžė, kad svarbiausia – tvarkingas ir tvirtas kaklaraiščio mazgas ir bendras aksesuaro ilgis. Standartinis kaklaraištis yra 1,5 m ilgio, tačiau aukštesniam vyrui reikėtų ilgesnio, maždaug 1,7 m ilgio kaklaraiščio. Nekintantis kaklaraiščio ilgis – sulig diržo sagtimi.

Pasaulyje itin vertinami prabangūs šešiasluoksniai kaklaraiščiai, kurie kerpami iš vieno šilko gabalo, jį sulankstant šešis kartus. Šešiasluoksniai kaklaraiščiai yra standesni už įprastus trisluoksnius, jie dailiau krinta ir geriau priglunda prie kūno.

Trokštantiems egzotikos ir išskirtinumo kai kurie išradingi užsienio dizaineriai siūlo pasipuošti ekstravagantiškais kaklaraiščiais. Tokius ryšėdamas gal ir nebūsite pats madingiausias, bet nepastebėtas tikrai neliksite.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją