„Aš labai mėgstu minkštus dalykus ir rutuliukus. Vilna yra puiki medžiaga tokiems papuošalams“, - apie savo pomėgį ir susidomėjimą veltais papuošalais pasakojo Indrė. Anksčiau labai nemėgusi papuošalų, pradėjusi gaminti veltinius aksesuarus, moteris savęs neįsivaizduoja pasipuošusios kitokiais papuošalais.

Savo sukurtus papuošalus Indrė dažnai dovanoja draugams, siunčia interesantams į užsienį, keičiasi su panašiu amatu užsiimančiais žmonėmis. „Neseniai savo darbų pavyzdžių siunčiau į Malaiziją. Žmonės buvo nustebinti ir sužavėti, teiravosi, iš ko ir kaip jie gaminami“, - apie papuošalais susidomėjusius užsieniečius pasakojo pašnekovė.

Dizainerė sakė, kad šiuo metu veltiniai papuošalai yra itin madingi ir populiarūs. Dėl šios priežasties moteris kol kas nesiryžta pradėti savo verslo, nes bijo, kad pasikeitus mados vėjams, sumanymas gali nepasiteisinti.

Anot pačios menininkės, jos gaminamų aksesuarų kainos, lyginant jas su galerijose parduodamų papuošalų kainomis, yra gana neaukštos. Karoliai kainuoja apie 30 litų, auskarai šiek tiek pigesni. Papuošalų kainos priklauso nuo sudedamųjų dalių, iš kurių jie gaminami. Veltinis derinamas su perlais, medžiu, sidabru, karoliukais, kaspinais.

Indrė pasakojo, kad jos gaminamos puošmenos gali būti priderintos tiek prie kasdieninės, tiek prie šventinės aprangos. Pagal specialų užsakymą dizainerė sukūrė perlais ir šilko juostelėmis dailintus veltinius papuošalus, kuriais vestuvių dieną pasidabino jaunoji.

Vienas didžiausių šių veltinių papuošalų privalumų – juos galima skalbti. Indrė pataria tai daryti atsargiai, bet jei papuošalas netyčia buvo išteptas, nesibaiminant ir visai nesudėtingai galima pašalinti nedidėles dėmes. „Tai beveik tas pats, kaip skalbti vilną“, - sakė dizainerė.

Iš suveltos vilnos menininkė kuria įvairiaspalvius karolius, auskarus, sages, žaisliukus, o visai neseniai ji susidomėjo iš veltinio kuriamų rankinių gamyba. Indrė sako, kad gamybos procesas yra daug trumpesnis nei pačios idėjos gimimas. Turėdama būsimo papuošalo viziją, dizainerė jį gali pagaminti per porą dienų.

Visi dizainerės sukurti kūriniai turi savo pavadinimus: „Saldainių apyrankė“, „“Įvairių uogų karoliai“, „Gal karvytė“, „Karameliniai auskarai“, „Keistos braškės“, „Žydros ašarėlės“, „Ar nori ledų?“. Tai tik dalis iš daugybės skanių, netikėtų papuošalų vardų. Veltinių papuošalų kūrėja sakė, kad pats populiariausias jos kūrinys – sagės pavadintos „Bitukės krūvoj“. Su „bitėmis“ itin konkuruoja sagės „avytės“ – jos beveik tokios pat paklausios. Indrė gamina mažus baltus angelėlius, kuriuos paprastai mamos kabina virš kūdikių lovelių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją