Įvairių patarimų ir instrukcijų galima aptikti nesuskaičiuojamą daugybę. Tačiau šį kartą apsiribosime tik palaidinėmis, kurios yra vienas universaliausių drabužių moters garderobe.

Visiems žinoma, kad vertikalios drabužio juostelės vizualiai lieknina ir užmaskuoja trūkumus. Tačiau juk visą laiką nevaikščiosi juostuotomis palaidinėmis... Taigi kokius rūbus dar galima rinktis? Išsiaiškinkime tai, išskyrę kelis figūrų tipus.

Siauri pečiai, platūs klubai

Tokioms merginoms ir moterims būtina vizualiai siaurinti apatinę kūno dalį, o viršutinę – platinti. Tai galima padaryti pasirinkus šviesių tonų palaidinę ir juodą apačią. Iš visų palaidinių pirmenybę vertėtų atiduoti toms, kurios turi plačią apykaklę ir V formos iškirptę. Lengvų ir plazdančių medžiagų mėgėjoms tiks ilgos palaidinės ir prie jų derančių ilgų kelnių variantas.

Siauri klubai, platūs pečiai

Užmaskuoti masyvius pečius nėra paprasta, tačiau šiek tiek padės tamsių spalvų palaidinės. Atkreipkite dėmesį į modelius su ovalo formos iškirpte. Tokios palaidinės gerai derės su bet kokia šviesia apačia. Vienintelė išimtis – pieštuko formos sijonai.

Mažas ūgis

Dauguma dizainerių mažo ūgio moterims pataria rinktis drabužius, kurie vizualiai ilgina (ištempia) figūrą. Tai galėtų būti palaidinės, kurios paprastai nešiojamos ant sijono ar kelnių viršaus, palaidinės - marškiniai, tamsių spalvų ilgos palaidinės.

Apkūnioms damoms, nešiojančioms tamsių spalvų drabužius, tiesiog būtini ryškūs aksesuarai. Jie ne tik pagyvins bendrą vaizdą, bet ir suteiks jam užbaigtumo bei vientisumo.

Bendros tendencijos

Į dalykinį susitikimą ar į darbą, kur negalioja griežtas aprangos kodas, galima apsivilkti palaidinę su vertikaliomis juostelėmis ir trijų ketvirčių rankovėmis. Jeigu esate žaisminga asmenybė ir mėgstate spalvas, tai galite rinktis viršų su spalvotomis juostelėmis.

Kasdienai tiks ir sportinio stiliaus viršus su langeliais. Tai gali būti ir ilga palaidinė, ir trumpesnis variantas. Apatinei kūno daliai šalia languotos palaidinės geriausia rinktis vienspalvį drabužį, kuris atsvers pakankamai margą raštą.

Apkūnioms damoms tinka ir vyriško stiliaus marškiniai. Itin dėkingi jų bruožai – dvi kišenės ant krūtinės ir laisvas sukirpimas.
Ant putlių moterų gerai atrodo ir „sunkios“, ryškių spalvų šilko medžiagos. Viena vertus, jos išsklaido nuobodų įvaizdį, antra vertus, atitraukia dėmesį nuo papildomų kilogramų.

Renkantis palaidinės spalvą, taip pat reikia vadovautis ribota spalvų palete. Bordinė spalva gerai slepia trūkumus ir traukia vyrų akį. Šią spalvą galima įdomiai kombinuoti su pilkai mėlynais ir šviesiai rudais drabužiais.

Darbui biure ar dalykiniams susitikimams galima rinktis ne klasikinę juodą, bet tamsiai mėlyną spalvą.

Nebūtina savo spintoje turėti daugybę drabužių. Pakanka išsirinkti kelis tikrai tinkančius rūbus ir išradingai juos derinti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)