Svarbiausias akcentas – juodas odinis švarkas

Siekiant sukurti stilingą baikerišką įvaizdį svarbiausia saikingai derinti audinius ir aksesuarus. Šį sezoną būtiniausių pirkinių sąrašo viršuje įrašytas juodas odinis švarkas. Jų pasirinkimas kaip niekada didelis: nuo klasikinio liemenuoto švarkelio iki motociklininkų aprangas imituojančių sportinių striukų su įsiuvais pečių ir nugaros srityse.
"Saint Laurent"

Norint atrodyti stilingai ir elegantiškai galima rinktis ir švarkus, puoštus verstos odos atraižomis, nėriniais, karoliukais, kristalais ar išsiuvinėtus įvairiais ornamentais.

Odos ir džinsų metamorfozė

Pirmiausia baikeriškas stilius išskiria funkcionalumu. Žmonės, kelyje praleidžiantys didžiąją gyvenimo dalį, išties žino, ką reiškia jaustis patogiai. Dėl to daugelis baikerių renkasi tradicinius mėlynus džinsus arba odines kelnes.
Mados kūrėjai šiemet siūlo itin kūno linijas pabrėžiančias, matinės arba blizgios odos kelnes, odinėmis detalėmis puoštus, plėšytus ir sendintus džinsus bei odinius sijonus. Dailiosios lyties atstovėms, slepiančioms pilnesnės figūros trūkumus, dizaineriai sukūrė vertikaliais odiniais įsiuvais dekoruotus sijonus ir sukneles. Pastarieji vizualiai siaurina taliją ir klubus.

Spalvos ir raštai

Norint aprangai suteikti daugiau spalvų, garsiausi pasaulio stilistai siūlo derinti juodus odinius švarkelius ir spalvingus aksesuarus: šalikus, diržus, pirštines, dideles rankines.


Laukinių gyvūnų kailių raštais marginti auliniai batai ar rankinės taip pat puikiai tinka prie baikeriško stiliaus. Užtat patariama vengti gėlių motyvų, pastelinių spalvų, taškuotų ir juostuotų raštų bei lengvų audinių. Baikerių įvaizdis atspindi gyvenimo būdą, todėl daug aprangos detalių natūraliai kuria agresyvios, laisvos ir laukinės prigimties įspūdį.

Masyvūs aksesuarai

Odiniai drabužiai derinami su masyviais metaliniais aksesuarais: įvairiais simboliais ir užrašais graviruotais žiedais, sunkiais sidabriniais ar žalvariniais auskarais, dideliais akiniais nuo saulės. Įprastas apyrankes keičia aplink riešą apjuostos skarelės, puoštos JAV vėliavos motyvais ar „Herley Davidson“ ženkliuku.
Baikerių subkultūros simbolika itin glaudžiai susijusi su militarizmu. Todėl graviruotos kareiviškos plokštelės – vienas geriausių pasirinkimų. Be to, šis aksesuaras tinka ir ieškantiems kuklumo.
''Lanvin'' 2013 m.
Reikėtų vengti klasikinių papuošalų, derinamų prie vakarinės ar verslo aprangos. Paprasti, kristalais ar perlais puošti auskarai, auksinės grandinėlės, perlų vėriniai baikeriškam įvaizdžiui netinka. Todėl, norint išvengti stiliaus klaidų, tokius eksperimentus geriau palikti profesionalams.
Taikantis prie naujo stiliaus pirmiausia reikėtų suprasti, ar tai, kas dėvima atitinka asmenybės bruožus. Pasitikėjimas savimi būtent ir prasideda nuo to, kaip jaučiamasi vilkint tam tikrus drabužius.
Apranga turėtų derėti prie odos, plaukų, akių spalvos. Drabužių modeliai turi pabrėžti, o ne darkyti figūrą. Baikeriškas stilius gali būti itin patrauklus, jeigu siekiama pažadinti laukinį seksualumą, žavų agresyvumą ir laisvės pojūtį. 


''Lanvin'' 2013 m.


"Saint Laurent"