Scenoje pasirodė apie 90 modelių, videoinstaliacijos, muzikos ir šviesų šou sukūrė išskirtinį reginį. Patogi amfiteatro erdvė suteikė galimybę pamatyti kolekcijos pristatymą kiekvienam žiūrovui, o scenoje sukurtos efektingos dekoracijos, kurias sudarė daugiau kaip 400 detalių, puikiai papildė dizainerės darbus.

Naujos kolekcijos įkvėpimo šaltiniu tapo žaismingas požiūris į kasdienybę ir mus supančius objektus. Darbas teatre, kuriant kostiumus dramos ir operos spektakliams, tokiems kaip Dž. Verdi „Ernani“ ir V. Šekspyro „Hamletas“ ir mažos dukrelės priežiūra paskatino Agnę Kuzmickaitę netradiciškai pažvelgti į įprastą ir kasdienį rūbą.
Agnės Kuzmickaitės kolekcijos prisatatymas

Operos spektakliuose naudojamus karališkus atributus sumaniai derindama su vaikiškomis detalėmis, dizainerė sukūrė šiuolaikiškos moters – princesės įvaizdį. Įprasti ir kasdieniai drabužiai - švarkai, vyriško kirpimo marškiniai, džemperiai ir trumparankoviai marškinėliai, pasiūti iš prabangių audinių ir dekoruoti siuvinėtomis detalėmis, tampa nebeatpažįstami.

Vakaro pradžioje scena žingsniavo manekenės, pasipuošusios vyriško kirpimo marškiniais, dekoruotais Agnės vaikystėje pieštais piešiniais. Kolekcijoje buvo ir daugiau rūbų, puoštų Agnės pieštomis batų aplikacijomis.

Pomėgis batams, atsiradęs dar vaikystėje, atsiskleidė ir šios kolekcijos pristatymo metu. Visos scenoje pasirodžiusios manekenės avėjo Agnės Kuzmickaitės specialiai šiai kolekcijai sukurtais ilgaauliais batais ir spalvotomis odinėmis basutėmis, nes batai – neatsiejama moters kasdienybės detalė.

Viena iš būsimos vasaros garderobo detalių – maudymosi kostiumėliai. Dizainerė šiais metais siūlo dėvėti vienspalvius ir dvispalvius, vientisus, minimalistinius, bet itin moteriškus, mažyčiais drugeliais puoštus maudymosi kostiumėlius. Ieškančios drąsesnių sprendimų, galės rinktis modelius su gilia iškirpte nugaroje, norinčios pridengti klubus – su minisijonėliais. „Šviesiai rausvos, juodos ir tamsiai mėlynos spalvos maudymosi kostiumėliai papuoš bet kurią moterį“, - įsitikinusi Agnė Kuzmickaitė.

Tikra atgaiva spalvų ištroškusioms akims buvo ir trumpos dvisluoksnės šilkinės suknelės, transformuotos iš sportinių marškinėlių. Švelnių pastelinių spalvų, gausiai padabintos siuvinėtų drugelių aplikacijomis, šios suknelės visiškai pakeičia mums įprasto ir kasdienio rūbo įvaizdį. Dizainerė siūlo ir keletą ilgų šios suknelės variantų.

Trumpi šilkinio aksomo šortai ir pilkos arba kūno spalvos džemperiai patiks sportinio stiliaus gerbėjoms. Dizainerė kasdienį rūbą pakeičia į stilingą miesto aprangą, džemperius gražindama žaismingomis aksominėmis aplikacijomis. Visus juos puošia skirtingos raidės, žodžiai ir siuvinėti piešiniai.

Vyriško tipo laisvus marškinius su išmaniai įkomponuota karališka juosta, juodus laisvo kritimo, įdomios konstrukcijos kirpimo švarkus Agnė Kuzmickaitė siūlo vilkėti kartu su ilgaauliais batais ir trumpais šortais. Šį švarką galima dėvėti ir su šviesia, berankove, lengvute šilkine suknele.

Auksiniai, raudoni ir juodi kutai, ordinai su drugeliais, siuvinėtos karališkos lelijos aplikacijos tampa kolekcijos kertine ašimi, vienija ir skirtingai atsiskleidžia joje. Dizainerė žaismingai interpretuoja ir karališką karūną – apversta ji tampa ryškiai raudona aksomine suknele su šermuonėlių kailiu. Įdomi šios variacijos vakarui skirta raudona suknelė – vien aksomo jai pasiūti sunaudota daugiau nei 12 metrų.

Agnė Kuzmickaitė dėmesinga kiekvienai kolekcijos detalei. Šį kartą manekenių galvas puošė didžiuliai aksominiai kaspinai, o rankose jos nešė juodas aksomines pagalvėles, dekoruotas raudonais kutais ir gėlėmis siuvinėtais drugeliais.

Jaunosios kartos dizainerė Agnė Kuzmickaitė puikiai žinoma mados ir teatro pasaulyje. Bendradarbiaudama su tokiais žymiais Lietuvos teatro režisieriais kaip Jonas Vaitkus ir Oskaras Koršunovas, ji sukūrė kostiumus daugiau nei penkiolikai operos ir teatro spektaklių.

Agnė Kuzmickaitė kasmet pristato po naują kolekciją Lietuvoje, taip pat nuolat dalyvauja tarptautiniuose mados renginiuose. Savitas požiūris į buityje esančių daiktų pritaikymą ir jų transformavimas kuriant rūbus, išskiria šią kūrėją iš kitų. Šiuo metu Agnė Kuzmickaitė Vilniaus Dailės Akademijoje studijuoja meno doktorantūrą. Doktorantūros darbo tema - „Kasdienybė kaip kūrybos inspiracijos šaltinis“.

Renginį organizuoti buvo pakviesta didžiulė profesionalų komanda: renginio režisierius – Slavomiras Leontjevas (žymiausių „Happyendles“ videoklipų autorius), muzikos montažo autorius – Saulius Prūsaitis. Renata Mikailionytė rūpinosi manekenių atranka, bendrą įvaizdį padėjo kurti „L’Oreal“ kosmetika ir aukščiausio lygio vizažisčių komanda, šukuosenomis rūpinosi „Saliono“ plaukų meistrai, šviesų šou - „AM Lights“. Kolekcijos pristatymą koordinavo Milda Savickienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (103)