Jų darbus vertinsiančios komisijos sudėtyje – stilistė, kulinarinės knygos autorė ir stiliaus gurmanė Agnė Jagelavičiūtė bei jaunosios Lietuvos kartos stilistė, dizainerė Austėja Jablonskytė.

„Šiuolaikinės moters svarbiausias privalomas aksesuaras – protas. Jis – neatsiejamas gražios išvaizdos elementas. Antra, kas privaloma šiuolaikinei moteriai, – elegantiški bateliai, trečia – puikūs plaukai“, – sako  specialistų meistriškumo konkurso komisijos narė Agnė Jagelavičiūtė. Pasak jos, šiuolaikinė moteris yra universali ir labai konkreti, bet tuo pačiu išlieka moteriška. Jos garderobe ir išvaizdoje griežtos formos derinamos su patogiais dalykais.

Pavyzdžiui, stilingos šukuosenos turi būti greitai padaromos, nereikalauti didelės priežiūros ir nebūti per daug ekstravagantiškos.

„Viena ryškiausių problemų tarp šiuolaikinių moterų – išsinuoginimas ne laiku ir ne vietoje. Dalykinėje aplinkoje tai nepateisinama net vasarą – nėra nei vieno argumento, dėl ko reikėtų tai daryti. Žinoma, laisvalaikiu leistinas didesnis laisvumas, bet visada privalu jausti vietą, laiką ir saiką“, – sako A. Jagelavičiūtė.
Makiažas

Iš kitos pusės, pasak stilistės, Lietuvos moterims kartais pritrūksta drąsos ir jos per daug galvoja apie tai, ką kaimynai pasakys, ar patiks draugei.

„Figaro“ salonų 20-ečio proga birželio 5 d. organizuojamame konkurse Vilniuje, prekybos ir pramogų centre „Ozas“, kirpėjai stilistai rungsis keturiose kategorijose: komercinio moters ir vyro įvaizdžio bei proginės ir greitos šukuosenos. Į renginio programą taip pat įtraukta vizažistės pamoka – žiūrovams scenoje bus demonstruojama, kaip atliekamas vakarinis makiažas. Konkursas prasidės 15 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)