Vis dėlto, jei nagų tinkamai neprižiūrėsite, jie gali susilpnėti ir suplonėti. Purewow.com pateikia kelis patarimus, kaip nagus paruošti geliniam manikiūrui ir kaip jais rūpintis po jo.

Aliejus prieš manikiūrą

Prieš numatytą manikiūrą vakare gausiai ištepkite nagų plokšteles aliejumi (alyvuogių, arganų ar specialiu, odelėms skirtu aliejumi). Aliejus užpildys tarpus ir sudrėkins odelę aplink nagus, tad vėliau jie bus mažiau linkę luptis ir skilinėti.

Naudokite kokybišką lako pagrindą

Prieš gelinį manikiūrą primygtinai rekomenduojama naudoti specialų apsauginį sluoksnį, kuris apsaugo nagą nuo cheminių medžiagų, esančių geliniame lake, be to, užgydo įtrūkimus ir įlinkimus, tad nagas vėliau auga sveikas.

Nagai turi būti trumpi, kiek užapvalinti

Ilgesnį laiką naudojant gelinį laką, nagai gali suplonėti, tapti trapūs ir linkę lūžinėti. Kad nagai būtų stipresni, suteikite jiems ovalią formą. Kadangi gelinis manikiūras laikosi kelias savaites, per tą laiką jie paaugs, tad prieš manikiūrą nukirpkite juos trumpai.

Be reikalo nešlapinkite rankų

Kiek įmanoma venkite kontakto su vandeniu. Žinoma, visai jų nešlapinti nepavyks, tad nieko baisaus, jei rankomis išplausite kelias lėkštes. Tačiau jei reikia plauti daugiau indų ir pan., naudokite gumines pirštines, kitaip nuo per didelės drėgmės nagų lakas gali atšokti.

Drėkinkite nagų odeles

Kaip jau minėjome, aliejus pamaitina nagus ir odeles aplink juos, tad jei norite, kad jie būtų sveiki, masažuokite juos aliejumi kasdien. O dar geriau, jei patepsite riebiu kremu ar specialiu balzamu, kad drėgmė kuo ilgiau išsilaikytų.

Nekrapštykite nusilupusio lako

Jei pastebite, kad gelinis lakas ima kilnotis ir lupinėtis – iškart užsirašykite į saloną, kad jį tinkamai nuvalytų, arba įsigykite specialiai geliniam manikiūrui valyti pritaikytas priemones. Svarbiausia – nelupinėkite ir nekrapštykite lako, nes kartu su laku gali nusilupti ir nago sluoksnis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)