aA
Netikėtai užgriuvusi vasara pradėjo maloninti mus sodo gėrybėmis. Braškės šiemet ėmė sirpti irgi gerokai anksčiau. Taigi, metas braškių puotai, nes visi geri dalykai kada nors baigiasi...
10 porcijų

kiaušinių baltymai,
žiupsnelis druskos,
6 tryniai,
60 g cukraus,
1 pakelis vanilinio cukraus,
125 g miltų,
½ arbatinio šaukštelio kepimo miltelių,
750 g braškių,
100 g cukraus pudros,
400 g varškės,
1 tarkuota citrinos žievelė,
300 ml grietinėlės.

1. Kiaušinių baltymus išplakite su druska. Trynius atskirai išsukite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purios masės. Į trynių ir cukraus masę suberkite kepimo miltelius ir po šaukštą pakaitomis dėkite miltus ir išplaktus kiaušinių baltymus. Maišyti stenkitės labai atsargiai, kad kuo mažiau pasižeistų susidariusios baltymų putos.

2. Gautą tešlą išverskite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir išlyginkite, kad tešlos storis būtų maždaug 1 cm. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir kepkite 8-10 min 200C° temperatūroje. Išėmę kepinį iš skardos atsargiai jį padėkite ant drėgno audinio, nuimkite nuo kitos pusės popierių ir audinio pagalba suvyniokite biskvitą į ritinėlį.

3. Keletą gražiausių uogų padėkite į šalį papuošimui. Likusias smulkiai supjaustykite ir sumaišykite su cukraus pudra, varške, tarkuota citrinos žievele. Grietinėlę suplakite ir sumaišykite su varškės kremu.

4. Išvyniokite atvėsusį biskvitą, ištepkite jį varškės – braškių kremu ir vėl suvyniokite. Apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite braškėmis.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Svarbiausias metų sprendimas: valstiečiai savo valdžią pastatė ant kortos (235)

Seime valdantieji antradienį tikisi priimti rekordinį kitų metų biudžetą. Nuo pirminių...

Britanija, pripažink. Vokiškos maisto prekių parduotuvės tau prie širdies (22)

Maisto prekių parduotuvėje „ Aldi “, žvelgiančioje į gruoblėtą Kento pakrantę...

Sumaištis Prancūzijoje: Maskva grįžta ir gali smogti daug taikliau (92)

Emmanuelis Macronas sėkmingai išsisuko nuo kibernetinių atakų ir melagingų pranešimų, kurie...

Prezidentūros atsakas Kremliui: uodui įkandus taip pat skauda (14)

Lietuvos atsakas į Rusijos agresiją Kerčės sąsiauryje yra reakcija į šliaužiančią Kremliaus...

Nauja mįslė Grafininos dingimo byloje: artimieji sulaukė keisto ženklo iš pačios Sandros? (48)

Mįslingomis aplinkybėmis dingusi Sandra Grafinina iki šiol nėra rasta. Kol kas vieninteliu...

Lietuvoje parduodamą „Volkswagen“ apžiūrėję ukrainiečiai pakraupo – tokiu nevažinėtų nė už ką (77)

Tai, kad Ukrainos ir aplinkinių Rytų šalių vairuotojai mielai superka Lietuvoje esančius...

Sinoptikas perspėja: antradienį – pavojingiausi reiškiniai (21)

Nuo antradienio sulauksime šiokių tokių orų permainų – naktį daug kur pašals, bus slidu,...

Švietimui skiria milijonus, bet moksleivių rezultatai liūdina: pirštu beda į mažas mokyklas (93)

Pinigų skiriama vis daugiau, tačiau moksleivių pasiekimai – nė iš vietos. Taip galima...

Dėl rusų dvasininko nuotraukų – audra Rusijos žiniasklaidoje (12)

Rusų dvasininkas, savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“ puikavęsis tokiais...