aA
Kaip grybai po lietaus Vilniuje dygsta kinų restoranai - lietuvaičiai, pasirodo, mėgsta azijietišką virtuvę. Tačiau kasdien į restoraną juk neprivaikščiosi, o dažnai norisi pasigaminti ką nors pikantiško ir naujo. Taigi, siūlome išbandyti naują receptą – vištieną azijietiškai. Skonis pikantiškas, aštrumo jam suteikia paprika ir imbieras. Skanu, o pasigaminti ilgai netruksite.
1 porcijai

200 g vištienos krūtinėlės filė;
1 arb. šaukštelis krakmolo;
1,5 valg. šaukšto sojos padažo;
1 valg. šaukštas žemės riešutų;
1 saldžiosios paprikos ankštis;
pusė aštriosios paprikos ankšties;
1 svogūno galvutė;
1 nedidelis poras;
2 valg. šaukštai aliejaus;
50 ml vištienos sultinio;
druskos, pipirų, malto imbiero pagal skonį;
1 arbat. šaukštelis “Aceto balsamico”.

Gaminimas

1. Vištienos filė supjaustyti gabaliukais. Krakmolą išmaišyti su trupučiu vandens iki košelės konsistencijos. Pusę krakmolo košelės sumaišyti su šaukštu sojos padažo ir apipilti ja mėsą. Marinuoti 15 minučių.

2. Žemės riešutus nuplikinti verdančiu vandeniu ir nulupti odelę. Supjaustyti saldžiąją bei aštriąją papriką ir porą.

3. Riešutus pakepinti keptuvėje be riebalų ir išimti. Tuomet keptuvėje pakaitinti aliejų, patroškinti jame aštriąją papriką ir išimti. Likusiame aliejuje pakepinti vištieną, paskui suberti saldžiąją papriką, smulkintą svogūno galvutę. Dar pakepinti apie 2 minutes. Paskui užpilti sultiniu, suberti prieskonius bei pakepintą aštriąją papriką ir troškinti 10 minučių.

4. Likusį krakmolą sumaišyti su puse valgomojo šaukšto sojos padažo ir vyno actu “Aceto balsamico” ir pagardinti patiekalą. Pabarstyti riešutais. Galima patiekti su makaronais arba ryžiais.

Gaminimui: 25 min.
Marinavimui: 15 min.
Energetinė vertė: 640 kcal / 1 porc.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Paslaptingas naujasis Rusijos žvalgybos vadovas: veiklos braižas, matytas ir Vašingtone, ir Vilniuje

Rusijos karinei žvalgybai – GRU vadovaus jau trečias Igoris per 2 metus. Po to, kai lapkričio...

Navickas prarastus atlyginimus mokytojams žada kompensuoti per kelerius metus (335)

Mokytojai streikuoja jau nuo lapkričio 12 dienos, nuo lapkričio 28 dalis mokytojų budi ir derybų...

Lietuvos miestų žaliaskarių kova: išrinkite mieliausią balsuokite (53)

Sakoma, kad žolė kitur žaliasnė. O kaip su kalėdinėmis eglutėmis? Šį kartą DELFI ragina...

Netikėčiausi apdrausti kroviniai – delfinai, šaldyti graužikai ir istorinės relikvijos (1)

Mūsų šalies draudimo bendrovėse apdraudžiami ne tik įprasti kroviniai , bet ir transportuojami...

Meilutytei vaikų linkėjęs Juozaitis: sidabras 25 metrų baseine? Ne kažin kas (395)

Monrealio olimpinėse žaidynėse 1976-aisiais bronzos medalį 100 m krūtine plaukime iškovojusį...

Jaunoms pasipuošti lengva, o ką daryti vyresnėms? Patarė, kaip dabintis senjorėms (20)

Artėjant šventiniam laikotarpiui, daugelis nejučia ima galvoti ne tik apie tai, kuo bus puošiamos...

Naujo „Volvo S60“ testas: kokybė švediška, bet pagaminta JAV (11)

Po visai neseniai įvykusio naujojo „ Volvo V60 “ pristatymo sulaukiau kvietimo apsilankyti ir...

Stalčiuje laikote bent vieną seną telefoną? Nė nenutuokiate, kaip tai kenkia goriloms (4)

Per pastaruosius metus apie 400 milijonų žmonių visame pasaulyje seną mobilųjį telefoną...

Lietuvio bityno svečiai – briedžiai, vilkai, lūšis

Giedrius Mulevičius, Ukmergės raj. stebėdamas bityno saugos kamerą renka savotišką kolekciją,...