Kaip pranešė organizatoriai, pirmoji Lietuvoje tokio pobūdžio konferencija skirta ne tik profesionalams psichologams ir sielovadininkams, bet ir skyrybas patyrusiems ar išgyvenantiems žmonėms.

Penktadienį konferencija vyks Vilniaus universiteto Teatro salėje.

Apie psichologinę skyrybų traumos dinamiką kalbės profesorė, habilituota daktarė Danutė Gailienė. Viešnia iš Austrijos daktarė Brigitte Ettl (Brigitė Etl) pasidalins šios šalies patirtimi išsiskyrusiųjų sielovadoje, steigiant savitarpio pagalbos grupes ir rengiant seminarus.

Bažnyčios požiūrį į išsituokusius pristatys kunigas Antanas Saulaitis. Apie išsiskyrusių šeimų vaikų problemas ir pagalbą jiems kalbės daktarė Rasa Bieliauskaitė. Vilniaus išsiskyrusiųjų sielovados centro koordinatorė Elvyra Kučinskaitė pristatys šio centro, veikiančio jau trejetą metų, veiklą.

Šeštadienį šv.Jonų bažnyčioje B.Ettl kalbės apie gyvenimo antroje santuokoje iššūkius, kai vaiko gyvenime atsiranda "Keturi tėvai, aštuoni seneliai". Apie atleidimą, kaip kelią į vidinį išgijimą, kalbės sesuo Rozana Graulich ir kunigas Stasys Kazėnas.

Po pietų šv.Kryžiaus namuose, kur vyks praktiniai seminarai grupėse, jie abu kalbės apie konkrečius žingsnius, vedančius į atleidimą.

Žmonėms, norintiems dirbti arba jau dirbantiems išsiskyrusiųjų sielovadoje seminarą ves B.Etll. Ji kalbės apie šio darbo metodus, konsultavimą ir tarpininkavimą. Į R.Beliauskaitės vedamą seminarą kviečiami tėvai ir globėjai, auginantys vaikus nepilnoje šeimoje arba antroje santuokoje. Kunigas A.Saulaitis paaiškins, kas yra santuokos anuliavimas ir kaip jis vyksta.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją