Pavyzdžiui, pavasariniai vaikai labiausiai ligoti, o vasariniai - laimingiausi.

Tyrimų duomenimis, nuo gimimo mėnesio priklauso net ir tai, ar žmogus turės daug vaikų, ar jis bus drovus, ar drąsus, liesas ar apkūnus, aukštas ar žemas. Tai galima paaiškinti pakankamai žemiškais veiksniais. Nėštumo ir pirmųjų gyvenimo mėnesių metu, priklausomai nuo metų laiko, mus veikia aplinka - oras, mityba, sezoninės infekcijos. Žinoma, optimalaus gimimo mėnesio nėra, kiekvienas turi savo pliusų ir minusų. Žinant gimimo datos ypatumus, galima sėkmingai koreguoti gyvenimo būdą ir apsisaugoti nuo nemalonumų.

Žiemos vaikai

Šalčiausiais mėnesiais - gruodį, sausį ir vasarį - gimsta daugiausia kairiarankių. Žiemos vaikai dažnai linkę į širdies ir kraujagyslių susirgimus. Bristolio ir Edinburgo universitetų mokslininkų duomenimis, širdies ir kraujagyslių problemų rizika žiemos vaikams didesnė net 24% nei kitiems. Žiemą gimusios moterys dažniau turi didelį cholesterolio kiekį kraujyje, todėl reikia atidžiai stebėti jų mitybą.

Iš psichologijos požiūrio taško žiema yra sėkmingų, tikslo siekiančių, talentingų, valingų asmenybių gimimo laikas. Tokie žmonės moka dirbti, pasitiki savo veiksmais, juos sunku išmušti iš vėžių, todėl jie pasiekia gerų rezultatų. Savimylos ir užsispyrę žieminukai nuo ankstyviausių dienų ginčijasi su tėvais dėl menkniekių, nemoka pripažinti savo klaidų, sunkiai prigyja bendraamžių kolektyve dėl poreikio visuomet būti pirmiems ir ne iškart jaunystėje randa antrą pusę.

Pavasario vaikai

Pavasario vaikai fiziškai pažeidžiami, linkę į peršalimus, alergijas, dažnas ligas, juos būtina nuo mažumės grūdinti. Atkreipkite dėmesį į vaiko aplinką.

Psichologai mano, kad gimę pavasarį neryžtingi, neatsparūs liaupsėms, linkę paklusti. Jie anksti tampa lankstūs, atsargūs, moka įdėmiai klausyti pašnekovo. Paprastai jų nuomonė įvairiais klausimais būna teisinga, tačiau jie nesiryžta jos išsakyti, ypač kompanijoje, nenori ginčytis, atsisako lyderio vaidmens.

Tėvų užduotis - įdiegti vaikams pasitikėjimą savimi, suteikti saugumo, reikalingumo poreikį.

Vasaros vaikai

Vasarą pasaulį išvysta optimistai, laimės kūdikiai. Jų savivartė didžiausia, tarp jų daugiausiai optimistų, ir jie pozityviai žvelgia į gyvenimą, jaučiasi sėkmingi ir laimingi.

Psichologai ir anksčiau pastebėdavo, kad vasaros vaikai emocionalūs, geri, impulsyvūs ir karštakošiai, tačiau nelaikantys pykčio užantyje. Jiems svetimas karjerizmas, tačiau jie mėgsta darbą. Jie linkę rizikuoti, plačių interesų.

Tėvams reikia pasirengti tam, kad vaikas norės padėti benamiams gyvūnams, domėsis kūdikiais ir gins silpnus bendraklasius.

Rudens vaikai

Jei norite, kad vaikas būtų ilgaamžis - verta suplanuoti jo gimimą rudens mėnesiais. Išanalizavus daugiau nei milijono įvairiausių šalių gyventojų duomenis paaiškėjo, kad garbaus amžiaus dažniau sulaukia gimę rudenį. Tam padeda ramus būdas, saikingumas, nuosaikus optimizmas.

Rudens vaikai retai konfliktuoja su tėvais ir draugais, anksti ima suvokti pinigų vertę, jie diplomatiški ir klusnūs. Jei tėvai jų pastangas nukreipia tinkama linkme, iš jų išauga sėkmingi darbe ir asmeniniame gyvenime žmonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt