Pirmas patarimas: ruoškitės iš anksto ir planuokite

Pagrindinė taisyklė, norint patirti kuo mažiau streso ruošiantis šventėms ir jaustis pakiliai – nedaryti nieko paskubomis. Pasiruošimui pasilikite tiek laiko, kiek manote, kad jums prireiks. Dar prieš keletą dienų susidarykite velykinį meniu – ką ruošitės gaminti, kokių produktų tam reikės. Kiaušinius marginkite vakarą prieš Velykas ir darykite tai kartu su visa šeima. Juk tai – svarbiausias šios šventės akcentas, todėl skirkite jam pakankamai laiko.

„Pastebime, jog kasmet pirkėjų velykiniai apsipirkimo įpročiai beveik nesikeičia – jau nuo penktadienio parduotuvėse sutinkami didžiausi jų srautai. Tačiau šiemet ryškėja ir nauja tendencija – savaitę prieš Velykas padidėja negendančių maisto produktų pardavimai. Todėl rekomenduojame nepalikti velykinių pirkinių paskutinei minutei ir pasirūpinti jais iš anksto. Šventės išvakarėse jau galite pradėti gaminti valgius, kurie gali būti pateikiami šalti – pavyzdžiui, įvairios salotos, mišrainės, pyragai, sausainiai ir kita“, – pataria prekybos tinklo „Iki“ Viešųjų ryšių vadovas Andrius Petraitis.

Antras patarimas: skirkite dėmesį vaikams ne tik šventės, bet ir pasiruošimo metu

Ruoštis šventėms drauge su vaikais yra tiesiog būtina, ne tik dėl to, kad jie palengvins jums darbą, bet ir dėl to, kad kartu pajusite pasiruošimo džiaugsmą, nuvysite stresą keliančias mintis. Todėl kartu dažykite kiaušinius, leiskite vaikams eksperimentuoti, žaisti, taip pat patikėkite ir kitus darbus.

Vaikai gali būti puikūs pagalbininkai – jie nesunkiai atliks tokius darbus, kaip servetėlių lankstymas, stalo dekoracijų gaminimas, sausainių formavimas žaismingomis formelėmis bei padės tėčiui konstruojant kiaušinių ridenimo lovelį. Didesni vaikai gali padėti padengti stalą, sudėti ant jo maistą, pagaminti salotas ir padėti tvarkyti kambarius. Tik reikia nepamiršti jiems padėkoti ir pagirti už darbą – tam puikiai tiks velykinės dovanėlės.

Trečias patarimas: neapsunkinkite sau darbo

Tam, kad šventiniu laikotarpiu patirtumėte mažiau streso ir sutaupytumėte laiko – susitarkite su giminėmis, jog atvažiuodami jie kartu atsivežtų ir šiek tiek maisto, taip pat jau nudažytų kiaušinių. Toks darbų pasidalinimas ne tik nuims dalį naštos nuo jūsų pečių, bet ir visiems bus įdomu paragauti skirtingų patiekalų.

Velykų stalui gaminkite tai, kas jums patinka ir ką mėgsta namiškiai. Tačiau, jei maisto ruoša iš esmės jums džiaugsmo nekelia, tuomet stenkitės atrasti būdų, kaip sau ją palengvinti. 

„Iki“ kulinarijos centro vadovė Aistė Rasmussen rekomenduoja dairytis tokių receptų, kurie būtų ir gardūs, ir greitai paruošiami bei pateikia vieną iš pavyzdžių – lašišos kepsnį braškėse.

2 porcijoms šio patiekalo jums reikės 250 g lašišos filė, 1 ryšulėlio rozmarino, 100 g braškių džemo, druskos ir pipirų pagal skonį bei 50 g raudono vyno. Į įkaitintą keptuvę sudėkite braškių džemą, smulkintą rozmarino šakelę ir supilkite vyną. Jį truputį pagarinkite, kol išgaruos alkoholis. Lašišą iš kiekvienos pusės po 4 minutes kepkite kepsninėje. Padažą supilkite į lėkštę, ant jo uždėkite kepsninėje keptą ir prieskoniais pabarstytą lašišos filė. 

Velykos bus tokios – kokias jas patys susikursite, tad stenkitės joms ruoštis neskubėdami, dalindamiesi darbus šeimoje, o svarbiausia – nepamirškite mažųjų. Vaikams ši šventė ypatingai svarbi, todėl skirkite jiems pakankamai dėmesio, įtraukite juos. Mėgaukitės pasiruošimu taip, kaip ir pačia švente!

Tapk DELFI Gyvenimo draugu „Facebook“ ir sek naujienas ant savo sienos!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)