aA
Šis patiekalas tikrai nepareikalaus daug jūsų darbo laiko,pastangų ir ypatingų kulinarinių sugebėjimų, tačiau puikiai tiks šventadienio pietums.
Troškinta veršiena su žolelėmis
6 asmenims

1 kg veršienos be kaulo,
įvairių žalumynų (krapų, estragono, petražolių, salierų...),
2-3 galvutės smulkiai supjaustyto svogūno,
50 g šildyto sviesto,
150 ml sauso baltojo vyno,
200 ml mėsos sultinio,
1 citrinos sultys,
2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos, maltų juodųjų pipirų.

1. Gilioje keptuvėje ištirpinkite sviestą ir apkepinkite veršieną, kad susidarytų rusva plutelė.

2. Į puodą įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus. Pirmiausia į puodą sudėkite griežinėliais pjaustytus svogūnus, ant jų uždėkite mėsą ir gausiai apibarstykite ją 2/3 smulkintų žalumynų. Pasūdykite, papipirinkite, užpilkite sultiniu ir baltuoju vynu.

3. Troškinkite maždaug 30 min. ant mažos ugnies. Paskui mėsą apverskite ant kitos pusės ir troškinkite dar 30 min., kol visiškai suminkštės. Jeigu reikia, įpilkite dar truputį vandens.

4. Į ištroškintą mėsą sudėkite likusius žalumynus ir supilkite citrinos sultis. Prieš patiekiant pašildykite. Garnyrui paruoškite itališkų spagetti.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Nedarbas kasdien didėja: kur buvo daugiausia galimybių įsidarbinti, dabar didžiausia tikimybė būti atleistam (159)

Įvestas karantinas neabejotinai vienaip ar kitaip paveikė Lietuvos verslą – vieni prarado...

Nustebino kainos degalinėje: kodėl kortelių naudotojams už kurą reikia mokėti brangiau? (128)

„Delfi“ sulaukė skaitytojo laiško, kuriame jis išdėstė savo pastebėjimus apie kuro kainas...

Verslininkai: pinigų ir greitų sprendimų reikia dabar, po to bus vėlu (82)

Įpusėjo ketvirta savaitė karantine, šalies verslas susiduria su ypatingais iššūkiais, o...

Veryga valstybės vadovams rekomenduoja kas savaitę tikrintis dėl COVID-19 (39)

Aukščiausi šalies vadovai turėtų būti nuolat prevenciškai tiriami, ar neužsikrėtė koronavirusu.

Pranešė, kur lankėsi užsikrėtę koronavirusu: ėjo į darbus, apsipirkinėjo parduotuvėse, lankėsi vaistinėse (43)

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras atliko epidemiologinį tyrimą ir išnagrinėjo, kur...

Po grįžimo iš Londono laukė akibrokštas: tyrimo duomenys dingo, o kaip elgtis toliau niekas nepaaiškino (105)

Turbūt neginčijamai šiandien aktualiausia tema – testai dėl koronaviruso. Algoritmai...

Parduodamas žinomas viešbučio kompleksas: kainą sumažino trečdaliu (91)

Vieniems šis kol kas dar neilgas sunkmetis yra pabaiga, o kitiems – galimybė. Ypač tiems, kurie...

Įspėja apie „dezinfekciją iš vidaus“: pasekmes gydytojai sprendžia priėmimo skyriuje (43)

Pasaulyje siaučiant koronavirusui , žmonės jo išvengti bando ir pačiais keisčiausiais būdais....

Anytos vengiau kaip velnias kryžiaus – tik kai ji mirė sužinojau visą tiesą (32)

Man – ne dvidešimt. Ir ne trisdešimt, o mano anyta jau senokai iškeliavusi anapilin.

Paviešintos išvados dėl Klaipėdos universitetinės ligoninės: ar miesto valdžia ir prokurorai gavo tą patį? (184)

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga vieną dieną prabilo apie galimai gresiančią...

|Maža didelių žinių kaina