Rabarbarų pyragai - gardumynas, kuriuo galite mėgautis tik pavasarį. Tai nepraleiskite progos! Saldžiarūgščiai, kvepiantys ir subtilaus skonio kepiniai nudžiugins ir namiškius, ir svečius.
Trapus rabarbarų pyragas
20 porcijų

Tešlai:

200 g sviesto,
200 g cukraus,
3 kiaušiniai,
žiupsnelis druskos,
tarkuota 1 citrinos žievelė,
380 g miltų,
1 pakelis kepimo miltelių.

Viršutiniam sluoksniui:

800 g rabarbarų stiebų,
125 g sviesto,
200 g miltų,
150 g cukraus,
25 g maltų migdolų,
1 pakelis vanilinio cukraus,
cukraus pudros pabarstymui.

Paruošimas:

1. Sviestą su cukrumi gerai išsukite, kol cukrus ištirps. Po vieną įmuškite kiaušinius ir išplakite, kad išeitų vientisa masė. Suberkite tarkuotą citrinos žievelę ir druską. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir sumaišykite su sviesto mase. Gautą tešlą tolygiai paskirstykite kepimo popieriumi išklotoje skardoje.

2. Orkaitę įkaitinkite iki 200°. Nuo rabarbarų stiebų nulupkite odelę ir supjaustykite juos nedideliais gabaliukais, 2-3 minutes blanširuokite verdančiame vandenyje, nuvarvinkite ir išdėliokite ant tešlos.

3. Trupiniams gerai išsukite sviestą, kol pabals, suberkite miltus, maltus migdolus ir vanilinį cukrų ir rankomis suformuokite trupinius. Paruoštus trupinius užbarstykite ant rabarbarų ir kepkite pyragą 40-50 min. Iškepusį atvėsinkite ir apibarstykite cukraus pudra.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Populiariausios nuomonės
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją

Top naujienos

Galingiausią žmogų Sovietų Sąjungoje pažadino skambutis, šis sureagavo ne iškart: pasekmės buvo tragiškos (262)

Ankstyvą 1986 m. balandžio 26-osios rytą įvyko viena didžiausių atominių katastrofų...

Palangos bare gavusi sąskaitą nustėro (536)

„Jei nebūčiau pastebėjusi, būčiau tiesiog sumokėjusi daugiau nei reikia, nes padavėjas nei...

Naktinės linksmybės Palangoje: Jonines nurungė priešvestuvinis šėlsmas (30)

Joninių išvakarėse J. Basanavičiaus gatvę užliejusioje minioje buvo galima pastebėti ne vieną...

Kraupiais nusikaltimais pažymėta Vilniaus vieta, kur siautė mokytoju troškęs tapti maniakas (88)

Sostinėje esančio Pasakų parko pavadinimą žino net ir kitoje Lietuvos pusėje gyvenantys...

Kritikus apraminę vokiečiai tikisi lemtingo lūžio, švedus įsiutino nepagarba: būta „tam tikrų“ gestų (90)

Vokietija vaikščiojo labai plonu ledu ir pasaulio čempionus nuo kuklaus taško su Švedija skyrė...

Vyrai į vatą nevynioja: taiklios žinomų tėčių mintys apie tėvystę kelia juoką

Vaikai vargina, veda iš proto ir kiekvieną akimirką bando tėvų nervų ir kantrybės ribas. Bet...

Joninių laužai Kernavėje skelbia: dienos ima trumpėti (26)

Kur švęsti Jonines? Į šį klausimą vienintelį atsakymą žinantys kasmet traukia į Senąją...

Išvardijo, kokios ligos tyko vakarėlių užkandžiuose (9)

Koks vakarėlis, jei ant stalo nėra padėto didžiulio dubens traškučių ir užtepėlių jiems?...

Dramatiška vokiečių pergalė išsaugo pasaulio čempionų kailį incidentas po rungtynių (454)

Šeštadienio vakarą futbolo sirgalių dėmesį kaustė žūtbūtinė titulą ginančių vokiečių...

Atmetęs dar vieną pasiūlymą iš už Atlanto Jasikevičius nesiblaškys – lieka „Žalgiryje“ (316)

Po istorinio sezono su Kauno „Žalgiriu“ 42 metų Šarūnas Jasikevičius vos kelias dienas...