Važiuodama čia tikėjausi pamatyti tik šimtąją dalį to, ką radau. O tiek šilumos net nesitikėjau rasti. Nemažas kambarys, kurio visi stalai nukrauti spalvingais, kruopščiai ir su meile iščiupinėtais darbeliais - tikra karoliukų meno, origamių, siuvinių, mezginių ir kitokių grožybių karalystė. "Tai vaikai darė nuo pat rugsėjo",- paaiškina mane pasitikusi auklėtoja Živilė Binkienė.

„Kas ką moka, tas tą daro. Vieni dirba tik su karoliukais, kitiems nepatinka karoliukai. Berniukai dažniausiai iš karoliukų daro gyvūnėlius ar gėlytes",- pasakoja auklėtoja. O į mane nuo stalo žiūri nuotaikingi žali krokodilai, pailsėti šalia žydinčių stiklo karoliukų medžių ir gėlių nutūpę laumžirgiai ir drugeliai.

Kitame kambario kampe išsirikiavusios išdidžios ir puošnios popierinės gulbės ir kitokie nuotaikingi gyvūnai. „Origami detales vaikai lanksto kartu su tėveliais, kad laikas ligoninėje neprailgtų. Paskui iš jų komponuoja įvairiausias figūras",- paaiškina Živilė.

„O štai čia dėžutės iš laikraščių. Susikarpom laikraštį, susukam į vyteles, tada pinam",- rodo dėžutes, tačiau niekaip nesinori patikėti, kad tai kažkada buvo laikraštis. Rankos daro stebuklus...

Palei langą išsirikiavusios šiltos vilnonės šlepetės ir šalikai. Jas nuvėlė vieno ligoniuko mama. Šalia įsitaisiusi angeliukų ir avyčių kompanija.

Iš tiesų šitiems darbams nereikia komentarų - tai pati šilčiausia Kaziuko mugė, kokioje tik esu kada buvusi. O svarbiausia - visi čia esate nuoširdžiai laukiami. Nes mažiesiems ligoniukams labai smagu, kai jų su meile darytas darbelis suranda naują šeimininką.

Išeinu su stebuklingai švytinčiu laumžirgiu, nutūpusiu man ant rankos, ir neapsakoma šiluma širdyje. Ar gali būti dar didesnė dovana?

Kaziuko mugė atvira darbo dienomis nuo 8 iki 17 val. iki kovo 8 d. Adresas: VU vaikų ligoninė, Pediatrijos centras, Onkohematologijos skyrius, 3 aukštas. (Santariškių g. 4)

Jeigu negalite atvykti darbo metu, skambinkite auklėtojai Živilei tel. 8 616 39550 ir susitarsite dėl Jums patogaus laiko po darbo ar savaitgalį.



Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)