„Žinau, kaip sunku nusėdėti namie, ypač jei iki tol gyvenote aktyviai, kaip norisi vėl išbėgti, išminti, vėl būti gražiai, lieknai, sportiškai. Tačiau nėštumas ir gimdymas pareikalauja nemažai jėgų, tad prieš imantis bet kokio sporto, net ir mankštos namuose, rekomenduoju pasitarti su gydytoju. Tik jis galės jums patarti, kada ir kiek intensyviai galite sportuoti. Nepulkite stačia galva stiprinti visų raumenų, pirmasis startas galėtų būti Kėgelio pratimai“, – sako Ramunė.

Kitas etapas – lengva mankšta, stiprinanti šlaunis, sėdmenis, rankas, nugarą. Neskubėkite daryti intensyvių pratimų pilvo presui – šios rekomendacijos ypač turėtų paisyti tos, kurioms buvo išsiskyrę tiesieji pilvo raumenys. Tokiu atveju taip pat reikėtų vengti liemens sukamųjų arba šoninių lenkimo judesių. Leiskite pilvo raumenims atsistatyti, atsigauti, grįžti į įprastą vietą.

Lengvą mankštelę namuose smagiau daryti su vaiku. Jis jau turėtų puikiai laikyti galvą ir būti sustiprėjęs, gebėti pagulėti ant pilvuko. Tokia mankšta stiprins jūsų fizinį ir dvasinį ryšį, taip pat bus savotiška pramoga tam mažam vaikučiui, kuriam, greičiausiai, vien gulima pozicija jau pabodo.

Jūsų vaikelis pradžioje bus pats geriausias svarelis. Darote pritūpimą ar įtupstą, laikykite jį apkabintą prieš save, darote atsispaudimus – pasiguldykite jį ant žemės ir nusileidusios apdovanokite jį bučinuku. Būkite kūrybingos, bet kartu ir nepamirškite saugumo. Nedarykite su juo šuoliukų, balanso pratimų. Rinkitės tik saugius, stabilius pratimus, kai stovite abiem kojomis, gulite ant nugaros ar sėdite.

Taip pat pratimus rinkitės atsižvelgdamos į vaiko svorį – su 9 kg vaikeliu tikrai gali būti nelengva daryti įtupstus, išlaikant tiesią stabilią nugarą, įtemptus sėdmenis, pilvo presą. Tad jūsų svarelis taip pat turi būti ne per sunkus, kad nepakenktų jūsų ir taip pavargusiam kūnui. Jūsų mankštos intensyvumas turėtų būti lyg lengvo apšilimo prieš įprastą treniruotę. Taip pat rekomenduočiau pirmus mėnesius susilaikyti nuo bėgimo ir kitų dinaminių judesių. Nėštumo metu labai atsipalaiduoja sąnariai, raiščiai, tad juos ypatingai reikia saugoti ir tausoti.

Moteris po gimdymo pilnai atsistato po 8 mėnesių, tad tik po to jau galima imtis intensyvesnių treniruočių.

Įsiklausykite į savo organizmą ne tik pasirinkdamos mankštos intensyvumą, bet ir jos trukmę, dažnį. Jei atrasite laiko pasimankštinti tris kartus per savaitę – bus idealu. Skirkite mankštai nors 15 min. – taip praskaidrinsite kasdienę rutiną, pagerinsite nuotaiką.