1. Iš buto šuo turi išeiti su antkakliu (pageidautina prikabinti pakabuką su šeimininko telefono numeriu) ir pavadėliu. Dideli ir agresyvūs šunys – ir su antsnukiu.

2. Į liftą ar iš jo šuo turi eiti šiek tiek už šeimininko arba šalia jo. Ilgas pavadėlis turi būti sutrumpintas ir laikomas rankoje, kad netikėtai užsidarius durims šuo nepatirtų traumų ar netgi mirtinų sužalojimų. Jeigu šuo agresyvus, o lifte kas nors yra, pageidautina palaukti, kad aplinkiniai nejaustų nepatogumo.

3. Eidamas į laiptinę ir iš jos šuo turi būti šalia šeimininko arba šiek tiek už jo. Atidarę duris truputį luktelėkite, kad galėtumėte įvertinti aplinką – ar nėra pavojaus jūsų šuniui ir ar neišgąsdinsite ko nors savo netikėtu pasirodymu. Nepamirškite prilaikyti durų, kol šuo nepraėjo – tai padės išvengti uodegos ir užpakalinių galūnių traumų.

4. Jeigu vaikštote be pavadėlio, artėdami prie vietų, kurių negalite apžvelgti (namo kampo, krūmų ir pan.), šunį pasikvieskite ir toliau eikite davę komandą „šalia“ arba jį prisirišę. Taip sumažinsite nemalonių incidentų tikimybę, jeigu kas nors netikėtai pasirodytų.

5. Arčiau nei už 30 metrų nuo kelio šuo turi būti tik su pavadėliu.

6. Pamatę nepažįstamą šunį pasikvieskite savąjį ir, jeigu reikia, prisiriškite. Tą patį iškart reikia padaryti paprašius bet kuriam sutiktam žmogui.

7. Šunys žaisti gali tik sutikus jų šeimininkams.

8. Masinių pasivaikščiojimų vietose sergančių šunų vedžioti negalima, o rujojančių kalių – nerekomenduojama.

9. Draudžiama vedžioti šunis vaikų žaidimų aikštelėse ir mokyklų kiemuose.

10. Be šeimininko leidimo negalima glostyti, juolab šerti svetimo šuns.

11. Kilus peštynėms besipjaunančių šunų šeimininkai turi juos išskirti, o kitų šunų – pasikviesti augintinius, kad būtų išvengta dar didesnių peštynių.

12. Lipdamas į automobilį ir iš jo šuo visada turi būti su pavadėliu.

13. Negalima palikti šuns automobilyje saulėkaitoje, netgi su pravertais langais – šuo gali perkaisti ir nugaišti.

14. Viešose vietose ir visuomeniniame transporte šuo turi būti su su trumpu pavadėliu (dideli ir agresyvūs – ir su antsnukiu).

15. Negalima leisti šunims tuštintis ant šaligatvių ir prie laiptinių (juolab laiptinėse), o jeigu taip nutiko, šeimininkas privalo sutvarkyti.

16. Rujojančias kales būtina vedžioti su pavadėliu, kad nepabėgtų ir nesusikergtų. Pageidautina iš anksto perspėti patinų šeimininkus.

17. Per Naujųjų metų šventes, netgi jeigu šuo ir nereaguoja į pirotechniką, nerizikuokite ir vedžiokite jį tik su pavadėliu.

18. Nederėtų šuns palikti vieno prie parduotuvės – tai gali būti pavojinga ir jam, ir aplinkiniams.

19. Pasistenkite visada būti mandagūs ir pagarbiai elgtis su kitais, nesvarbu, su šunimi žmogus ar be jo.