Švelnus, sultingas, saldus, tirpstantis burnoje… Atspėkite, kas tai? Žinoma, persikas. O kiek nuostabių patiekalų iš jo galima pagaminti! Be nuostabaus skonio, persikas dar turi daugybę puikių savybių: tai ir puikus vitamino A, kalcio, kalio ir ląstelienos šaltinis. Viename vaisiuje yra maždaug 50 kcal. O dabar pateikiame nuostabaus persikų pyrago receptą.
Pasiruošimui: 20 – 25 min,
Gaminimui: 60 min,
8 porcijos,
Kaloringumas: 168 kcal / 1 porc. (1/8 pyrago dalis),
Riebalai: 29%,
Angliavandeniai: 63%,
Baltymai: 8%,
Ląsteliena: 2g.

Tešlai:

1,5 stiklinės miltų,
1 valg. šaukštas cukraus,
žiupsnelis druskos,
3 valg. šaukštai sviesto arba margarino,
5 valg. šaukštai šalto vandens.

Įdarui:

4 sunokę persikai,
3 valg. šaukštai cukraus,
žiupsnelis malto muškato riešuto,
0,5 stiklinės šviežių arba šaldytų aviečių,
1 kiaušinis.

Gaminame:

Orkaitę įkaitinkite iki 220°C. Dideliame inde (arba virtuvinio kombaino pagalba) sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Paskui sudėkite sviestą arba margariną ir maišykite iki vienodos birios masės susidarymo. Įpilkite vandens ir užminkykite tešlą. Ją suminkykite į vientisą rutulį.

Patieskite miltais pabarstytą pergamentinį popierių ir ant jo iškočiokite tešlą į 30 cm skersmens apskritimą. Perkelkite jį kartu su popieriumi į skardą.

Įdarui dideliame inde sumaišykite skiltelėmis supjaustytus persikus, cukrų ir maltą muskato riešutą. Persikus išdėliokite ratu ant tešlos, kraštuose paliekant po 5 cm. Ant persikų uždėkite avietes. Tešlos kraštus užlenkite ir sutepkite išplaktu kiaušiniu.

Pyragą kepkite maždaug 15 min. 220°C temperatūroje. Paskui orkaitės temperatūrą sumažinkite iki 190°C ir kepkite pyragą dar 40-45 min. iki rudai – auksinio atspalvio. Patiekite šiltą.

Skanaus!

Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Parašykite savo nuomonę
arba diskutuokite anonimiškai čia
Skelbdami savo nuomonę, Jūs sutinkate su taisyklėmis
Rodyti diskusiją Rodyti diskusiją
Naujienų prenumerata

Top naujienos

Gydytojas žino, ką pakeisti, kad laimingesni būtų tiek medikai, tiek pacientai (88)

Mano Idėja Lietuvai – padaryti taip, kad pacientai , kuriems iš tikrųjų reikia...

Reketininkams pasipriešinęs kaunietis papasakojo, kaip sulaukė keršto ir bėgo iš Lietuvos namuose vyras turėjo pinigų kambarį (140)

Kai dauguma išvykusių iš Lietuvos pradeda pasakoti savo istorijas, dažniausiai sako, kad...

Orai: į šalį užsuks žiema (3)

Pirmomis savaitės dienomis rudeniškus orus keis žiemiški: sparčiai atšals, o lietų keis...

Diatlovo perėjos incidentas: kraują stingdanti mįslinga istorija (104)

1959 metų sausį 23 metų Igoris Diatlovas aštuonių jaunų Sovietų Sąjungos žygeivių grupę...

Sutrypto „Žalgirio“ treneris pratrūko žaibais: reikėtų išvaikyti pusę komandos (13)

Labai abejotina, ar fiasko rudenį patyrusio Vilniaus „Žalgirio“ kapitono tiltelį ateinantį...

Aukso amžius baigiasi: laukia kitokių degalų kainų (183)

Kilus neramumams Saudo Arabijoje – ramybės nėra ir naftos rinkoje. Ekonomistai ir degalų...

Blogiausiai dirbančiu ministru gyventojai išrinko Verygą (227)

Negebėjimas susitvarkyti su Gedimino kalno irimu – tikrai ne vienintelė priežastis, kodėl...

Žadėjo, kad dirbs ūkyje, bet pateko į sekso vergiją: emigrantės pasakoja siaubingus dalykus (134)

Vos baigusios mokyklą jos emigravo, tikėjosi pradėti dirbti ūkyje, tačiau pateko į tikrų...

Pripažino: dėl Gedimino kalno buvo gaištamas laikas (116)

21-as mėnuo – maždaug tiek laiko praėjo nuo tada, kai Gedimino kalnas akis badančiomis...

Mažeikiuose perėjoje mirtinai sužalota moteris, įtariamo vairuotojo ieško policija (29)

Sekmadienio vakarą Mažeikiuose, Žemaitijos gatvėje, perėjoje, rasta automobilio mirtinai...