Štai instrukcija.

Atsiminkite, kad praėjusiais metais nutiko gerų dalykų (pavyzdžiui, jums padidino algą ir jūs tuo pasidžiaugėte porą dienų/savaičių/mėnesių, o paskui pamiršote, kadangi greitai pripratote prie gero ir nustojote jausti dėkingumą). Taigi, jei įsivaizduotumėte Debesų kanceliariją, vertėtų pasiųsti ten dėkingumo laišką už visa, kas jus pradžiugino.

Padėkokite ir už tas pamokas, kurias gavote šiais metais.

Išlaisvinkite erdvę naujiems dalykams – atsikratykite to, ko jums nereikia (padovanokite arba atiduokite tai, ką paprastai paliekate „dėl viso pikto“, ar dėl to, kad tai jums patiko prieš šimtą metų).

Aplankykite giminaičius, ypač vienišus, padovanokite jiems ką nors mielo – jūsų buvimas jiems gali būti tas įvykis, kurį jie su šiluma ir dėkingumu prisimins ilgais žiemos vakarais.

Atleiskite tiems, ant kurių pykote. Naujuosius pasitikite lengva širdimi!

Kitas svarbus žingsnis – suformuluoti tikslą. Žinoma, dauguma mūsų turi begalę norų, tačiau pradžiai derėtų pasirinkti kokį nors vieną, geidžiamiausią. Būkite sąžiningi patys sau. Galbūt manote, kad dabar būtų teisinga siekti karjeros, tačiau iš tikro jūsų širdis trokšta meilės. Arba atvirkščiai: lyg ir laikas kurti šeimą, tačiau jūs nuoširdžiai siekiate karjeros... Nesipriešinkite širdžiai.

Norus apsibrėžkite pagal šiuos principus:

* norai turi būti užrašyti ant popieriaus;
* norai turi būti objektyvūs ir pamatuoti (t.y., ne priedas prie algos, o konkreti suma);
* norai turi mus įkvėpti (jei tikslas nesukelia jokio dvasios virpulio, vadinasi, jis neefektyvus ir veikiausiai nenuoširdus).

Tas stebuklingas ritualas, kuriuo galima materializuoti praktiškai kiekvieną tikslą, vadinasi vizualizacija. Tai yra, paveikslėlių ir siužetų apie jūsų gyvenimo tikslą sukimas jūsų vaizduotėje. Nuo įprastų fantazijų vizualizacija skiriasi tuo, kad ji kuriama pagal tam tikras taisykles.

Vizualizacija remiasi tik fantazijomis apie konkrečius rezultatus, o ne noro išsipildymo scenarijais. Tai yra, jei svajojate apie savo butą, įsivaizduokite tik butą. Jokiais būdais nevizualizuokite, kaip randate butą/uždirbate butui/ ar panašiai. Kelias į tikslą – ne jūsų reikalas. Leiskite tai nuspręsti visatai.

Vizualizacija turi būti reguliari ir sisteminga (idealiu atveju kasdien, galima su pertrauka per išeigines). Beje, versti savęs nereikia. Tegu tai būna smagus dalykas – malonus įprotis.

Vizualizacija turi būti subjektyvi. Tai yra, jūs turite būti pagrindiniame vaidmenyje. Nėra prasmės tiesiog įsivaizduoti savo svajonių namo. Reikia pamatyti save kaip to namo šeimininkę, pajusti pasitenkinimą išvystu vaizdu!

Ir paskutinis dalykas – vizualizacija turi būti emocionali. Kuo daugiau pozityvių emocijų jaučiate vizualizuodami, tuo stipresnės energijos ir tuo greičiau materializuojasi noras.

Taigi Naujieji – puikus pretekstas ne tik pakelti šampano taures ir pakartoti norą, bet ir greitai prasukti galvoje tai, ką norite įgyvendinti ateinančiais metais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją