Priežastys, kodėl vyras turi uždirbti daugiau:

1. Dėl savo vyriškos savivertės. Neblogai uždirbantis vyras labiau pasitiki savimi nei tas, kuris sėdi žmonai ant kaklo. Gamta taip sukūrė, kad vyro laimė slypi jo veikloje. Vyras savimi labiau didžiuojasi, jaučiasi daugiau pasiekęs ir laimingas, kai daro kažką svarbaus, reikalingo ir naudingo bei uždirba daugiau nei žmona.

2. Kad nesijaustų skolingas. Šeimyniniame gyvenime dauguma porų yra pasiskirstę pareigomis. Tais atvejais, kai vyras kiauras dienas dirba ir parneša namo pinigus (kartais ir labai didelius), namų buities pareigos dažnai nuo jo pečių nuimamos. Kai vyras uždirba pakankamai, jis kaip kompensaciją užtikrina sau ir žmonai puikų poilsį.

3. Kad niekam nieko nereiktų įrodinėti. Nemažai moterų vertina vyrą pagal jo piniginės storį – kuo ji labiau išsipūtusi, tuo stipriau galima juo pasikliauti. Kai kurios merginos jau per pirmą pasimatymą bando išsiaiškinti vyro finansinę padėtį, kadangi materialinė gerovė – tam tikras vyro proto rodiklis. Todėl gerai uždirbančiam vyrui netenka įrodinėti savo ketinimų rimtumo.

4. Kad neliūdintumėte savo mylimos žmonos. Visos moterys iš vyrų laukia dovanų. Taip pat nuo senovės priimta manyti, kad vyras yra medžiotojas. Todėl geras atlyginimas dažnai charakterizuoja vyrą kaip atsakingą ir rūpestingą žmogų.

5. Daug pinigų neuždirbama šiaip sau – norint gauti solidų atlyginimą, reikia padirbėti su savimi ir savo asmenybės tobulėjimu. Moterys myli vyrus ir juose vertina ne pačius pinigus, o tas savybes, kurias jie išsiugdė siekdami užsidirbti ir užsitikrinti finansinę laisvę.

6. Kad jo silpnybės netaptų kliūtimi. Materialiai apsirūpinęs vyras gali sau leisti silpnybes ir daryti viską, ką panorėjęs, nes finansiškai stipraus žmogus teisiamas ne taip griežtai.

Viena vertus, yra manoma, kad medžiotojo vaidmenį šeimoje atlieka vyras. Kita vertus, kiekvienas turi užsiimti mėgstama veikla. Pavyzdžiui, vyras dirba mokytoju mokykloje ir dievina savo darbą, o žmona vadovauja kokiam nors įmonės skyriui. Nors moteris tokiu atveju uždirba ir daugiau, šįkart tai nėra vyro nemokėjimo apsirūpinti rodiklis.

Jeigu žmona dirba ir uždirba daugiau nei vyras – tai irgi ne pasaulio pabaiga. Santuoka neturi nuo to kentėti. Priešingai, vyras turėtų į tai žvelgti kaip į paskatą tobulėti, pavyti ir pralenkti. Žinoma, čia didelė atsakomybė tenka ir moteriai. Ji turi stengtis neužgožti savo autoritetu, o padėti, mat nemažai daugiau už antrąją pusę uždirbančių dailiosios lyties atstovių pasijaučia stipresnėmis už vyrus ir pradeda daryti moralinį spaudimą.

Gerbti mažiau uždirbantį vyrą sunkiau, tačiau jeigu rimtai vertinate savo santykius, kilus problemoms dirbsite su savimi, o kraštutiniu atveju pakeisite darbą į mažiau pelningą, kad vyras suvoktų, jog be jo nėra kam į namus parnešti grobio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (316)