Net ir ankstesnėse kartose mergaičių brendimas, prasidėjęs joms esant vos aštuonerių, buvo laikomas ankstyvu, tačiau neseniai atlikti tyrimai parodė, kad kai kurioms jų krūtys augti pradeda ir šešerių.

Ankstyvas brendimas gali tapti įvairių vėlesniame amžiuje patiriamų problemų priežastimi. Anksčiau bręsti pradėję vaikai tampa mažesni ūgiu, taip pat jie susiduria su įvairiomis emocinėmis problemomis.

Jungtinėje Karalystėje į specialistus vis dažniau kreipiasi anksti bręsti pradėjusių vaikų tėvai, teigdami, kad jų atžalos patiria stresą, daromą socialiniuose tinkluose.

Oksforde esančiai vaikų akupunktūros klinikai vadovaujanti Rebecca Avern teigia, kad šiomis dienomis jai tenka gydyti vis daugiau stresą patiriančių vaikų, taip pat gerokai per anksti bręsti pradėjusias mergaites.

„Paauglystė visais laikais buvo sudėtingas periodas, tačiau šios kartos vaikams tenka susidurti su daugiau problemų nei anksčiau. Nustatyti, kas tiksliai sukelia ankstyvą brendimą, yra sudėtinga, tačiau įvairių sričių mokslininkai neabejoja, kad socialinių tinklų ir išmaniųjų telefonų naudojimas prie to žymiai prisideda. Be to, socialiniai tinklai skatina mergaites greičiau užaugti, o tai taip pat gali turėti neigiamos įtakos“, – sakė ji.

Rebecca pabrėžė, kad jaunimas vis daugiau laiko praleidžia su išmaniaisiais telefonais ir įrenginiais. Grįžę iš mokyklos jie prie jų „prilimpa“ ir į šoną nepadeda tol, kol neužmiega. Nuolatinis naudojimasis tokiais įrenginiais sukelia per didelę smegenų stimuliaciją, dėka kurios greičiu formuojasi protas, o jam iš paskos seka ir kūnas.

„Matau vis daugiau depresijos ir neramumo kamuojamų vaikų. Šiuolaikiniai paaugliai ir vaikai gyvena tokį užimtą gyvenimą, tiek daug visko daro, kad neturi laiko tiesiog pailsinti proto, atsipalaiduoti ir kažką sužinoti apie save“, – užbaigė R. Avern.