Akcijos metu maltiečiai lankys savo globotinius – Vaikų dienos centrų auklėtinius bei vargstančius vienišus senjorus. Renginiai vyks 22-juose Lietuvos miestuose.

„Nusprendėme pratęsti savo šventines tradicijas ir rengti ne tik prieškalėdinę „Maltiečių sriubos“ akciją, bet suvienyti geros valios žmones ir per didžiąsias pavasario šventes, paskatinti skirti dėmesio jo stokojantiems. Tai gali būti ir vienišas vargstantis giminaitis, ir tiesiog nepažįstamas žmogus, o labiausiai dėmesio reikia pažeidžiamiausiems visuomenės nariams – mūsų senjorams“, – sako MOPT prezidentas Romas Abunevičius.

Antrąją šv. Velykų dieną, Kriaunų miestelyje, maltiečiai virs šventinę velykinę košę. Vėliau akcijos renginių maratoną pratęs maltiečių organizuojamos šventės Akmenės, Aukštadvario, Varėnos, Ignalinos, Naujosios Akmenės ir kituose Lietuvos miestuose.

Maltiečiai su dovanomis aplankys savo globotinius, vaišins juos šventiniais pietumis, kartu dažys margučius. Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje pagrindiniai renginiai vyks MOPT senjorų klubuose, MOPT globojamuose Vaikų dienos centruose bus ruošiamos velykinės dovanos, žaidžiami įvairūs žaidimai, vyks viktorinos, pasirodymai, puošiamas Velykų medis.

Kovo 20 d. jaunieji maltiečiai pradėjo „Maltiečių Velykas“ rankdarbių paroda Marijampolėje. Šventinis paminėjimas įvyko ir Vilkaviškio Vaikų dienos centre. Vargstantiems senjorams jau išdalinta daugiau nei 400 specialių velykinių dovanų Vilniuje, Kaune, Panevėžyje, Šiauliuose, Kaišiadoryse ir kituose Lietuvos miestuose.

Maltos ordino pagalbos tarnyba kviečia nelikti abejingiems labiausiai vargstantiems mūsų visuomenės nariams ir prisidėti prie jiems visus metus teikiamos pagalbos. Tai galima padaryti skiriant 2 proc. nuo gyventojų pajamų mokesčio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)