aA
Nors vasaros pradžia nelepina mūsų dideliais karščiais, turguje jau pakvipo braškėmis. Kas atsispirs šiai pagundai! O kad malonumas būtų didesnis, siūlome tomis braškėmis papuošti gaivų tortuką.
Braškių tortas su rabarbarais
Braškių tortas su rabarbarais
Braškių tortas su varškės kremu

Paruošimui: 60 min.
Kepimui: 40 min.
Atšaldymui: 3 val.
Energetinė vertė: 340 kcal/1 porc.
12 porcijų:

Biskvitui:

5 kiaušiniai,
100 g cukraus,
140 g miltų.

Įdarui:

100 g cukraus,
750 g braškių,
500 g varškės,
150 g vanilinio jogurto,
2 pakeliai vanilinio cukraus,
12 g želatinos,
300 ml grietinėlės,
1 arbat šaukšt. cukraus pudros,
keli lapeliai žalios mėtos papuošimui.

1. Kiaušinių trynius iki baltumo išsukite su 100 g cukraus. Kitame inde iki standžių putų išplakite baltymus. Į trynius po šaukštą dėkite išplaktus baltymus ir prasijotus miltus, atsargiai išmaišykite. Taip sudėkite visus miltus ir plaktus kiaušinio baltymus. Atsargiai iškrėskite į riebalais išteptą išardomą kepimo formą ir kepkite 160° temperatūroje 30-40 min.

2. Braškes nuplaukite, nuskabykite kotelius. Iškepusį biskvitą atšaldykite ir perpjaukite pusiau horizontaliai, kad išeitų 2 blynai. Apatinę biskvito dalę įdėkite į tą formą, kurioje kepė ir išdėliokite ant viršaus pjaustytas braškes, apibarstykite jas cukrumi.

3. Varškę sumaišykite su vaniliniu jogurtu ir vaniliniu cukrumi. Pamerkite želatiną ir jai išbrinkus ištirpinkite verdančio vandens vonelėje. Ištirpintą želatiną plona srovele pilkite į varškės masę ir gerai išmaišykite. Atšaldykite. Kai varškės kremas pradės stingti, įmaišykite į jį gerai išplaktą grietinėlę.

4. Ant apatinio biskvito su braškėmis iškrėskite 2/3 varškės kremo. Uždenkite jį antruoju biskvito lakštu ir sukrėskite likusį varškės kremą. Įdėkite į šaldytuvą 3 valandoms. Atšalusį išimkite iš torto formos ir papuoškite likusiomis braškėmis bei mėtos lapeliais.

Braškių tortas su rabarbarais

Braškių tortas su rabarbarais

Paruošimui: 40 min.
Atšaldymui: 2 val.
Energetinė vertė: 250 kcal / 1 porc.
16 porcijų

Įdarui:

500 g rabarbarų,
50 g cukraus,
200 ml pusiau saldaus baltojo vyno.

Kremui:

20 g želatinos,
150 g trintų braškių,
4 valg. šaukštai braškių likerio,
250 g liesos varškės,
100 g cukraus,
250 ml grietinėlės.

Be to:

1 gatavas šokoladinis biskvitas,
3 šaukštai braškių džemo,
400 g šviežių braškių,
20 g želatinos,
2 valg. šaukšt. cukraus,
50 g išlukštentų ir kapotų pistacijų.

1. Rabarbarus nuvalykite ir supjaustykite 1 cm dydžio gabaliukais. Pakaitinkite vyną su cukrumi ir patroškinkite jame rabarbarus 5 min. Išgriebkite rabarbarus kiaurasamčiu ir nuvarvinkite.

2. Pamerkite visą želatiną. 150 g braškių pertrinkite ir sumaišykite su cukrumi bei varške. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite verdančio vandens vonelėje ir pusę jos sumaišykite su varškės mase. Padėkite į šaldytuvą, Kai kremas pradės stingti, sukrėskite į jį išplaktą grietinėlę.

3. Biskvitą aptepkite braškių džemu ir įdėkite jį į išardomą kepimo formą. Ant jo suberkite rabarbarus ir sukrėskite varškės kremą. Padėkite į šaldytuvą 2 valandoms.

4. Braškes nuplaukite, nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis išilgai. Išdėliokite jas ant atšalusio torto vėduokle. Likusią pusę želatinos sumaišykite su baltuoju vynu, kuriame buvo troškinami rabarbarai ir 2 valg. šaukšt. cukraus, pakaitinkite. Atvėsusią po šaukštą pilkite ant braškių, kol visos pasidengs, ir padėkite į šaldytuvą sustingti. Kai sustengs, išimkite tortą iš formos ir kraštus papuoškite kapotomis pistacijomis.

Skanaus!

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
|Populiariausi straipsniai ir video
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Profesorius Ambrozaitis – apie karantino švelninimą: per anksti atleidus vadeles, epidemija persiris į antrą fazę (241)

Gydytojas infektologas, Vilniaus universiteto Medicinos universiteto profesorius Arvydas...

Lietuvos gamyklose mažėja užsakymų: didžiausias iššūkis – ką daryti su darbuotojais (51)

Užsakymų mažėja, o kai kur stringa ir tiekimas. Su tokia realybe susiduria Lietuvoje veikiančios...

Po Šimašiaus pasipiktinimo – naktinis SAM paaiškinimas: mobilieji punktai bus uždaryti tik 2 dienas atnaujinta 00:10 val. (622)

Vilniaus meras Remigijus Šimašius socialiniame tinkle užsiminė apie dar vieną papiktinusį...

Klaipėdoje nuo šeštadienio apribojama universitetinės ligoninės veikla (25)

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas vėlyvą penktadienio vakarą savo feisbuko paskyroje...

Po ambasadorės pasibaisėjimo kaukių kainomis, „Norfa“ atkerta: gal galite padėti nupirkti pigiau? (781)

Ina Marčiulionytė , Lietuvos ambasadorė Kinijoje, savo paskyroje „Facebook“ pasidalijo...

Orai: termometrų stulpeliai šoktelės aukštyn (2)

Šeštadienio dieną vyraus nepastoviai debesuoti orai , giedresnis bus rytas ir vakaras, dieną...

Vilniuje nusileido specialus lėktuvas iš Londono (84)

Penktadienį prieš vidurnaktį Vilniuje nusileido specialaus lėktuvas su lietuviais iš Londono.

Baltarusijos žiniasklaida: užteks, situacija jau ir taip nukeliavo per toli (269)

„Niekas nepasikeis. Nekris naftos kainos. Nebus šuolių akcijų biržoje. Netgi ledynai nepradės...

Vašingtoną apkaltino piratavimu: „konfiskavo“ Vokietijai skirtą kaukių siuntą (50)

Jungtinės Valstijos perėmė Bankoko oro uoste į Vokietiją išsiųstų Kinijoje pagamintų...

Kita karantino pusė: tokių degalų kainų vairuotojai nematė jau seniai (131)

Nors karantino metu gyventojams patariama laiką leisti namie, o transporto srautai smarkiai...

|Maža didelių žinių kaina