„Kaip ir kiti dirbantys grožio srityje laikinai likau be darbo. Pamačiusi, kad viskas gali užsitęsti, nusprendžiau, kad negaliu sėdėti vietoje – privalau kažką veikti ir toliau judėti į priekį. Taip gimė idėja gaminti medinius stalo žaidimus visai šeimai“, – atsiųstame pranešime spaudai pasakoja „Zetplay“ žaidimų kūrėja Žaneta.

Nuo šaškių čempionės iki stalo žaidimų kūrėjos

Mintis gaminti stalo žaidimus atsirado ne be priežasties: iš Jurbarko rajono kilusi Žaneta mokyklos laikais buvo didelė šaškių mėgėja ir netgi čempionė, visą laiką domėjosi ir kitais stalo žaidimais. Žanetos idėją paversti realybe padėjo jos vyras – tikras medžio darbų mėgėjas, taip pat įvaldęs ir pjaustymo lazeriu technologijas. „Juokaujame, kad „Zetplay“ – visos mūsų šeimos projektas. Mano idėja, vyro technologija, na, o vaikai – pagrindiniai testuotojai“, – šypsosi Žaneta.

Žaneta Mėčienė ir jos kurti žaidimai

Šiuo metu šeima gamina tris skirtingus stalo žaidimus: nuo strateginio, kurio metu statomas labirintas iki greito veiksmo koordinacinio, kurio tikslas – kuo greičiau susvaidyti medinius diskelius į priešininko pusę. Trečiasis žaidimas – smagus strategijos ir reakcijos derinys primenantis kažką tarp kryžiukų – nuliukų bei garsiojo „Candy Crush“: jo tikslas – kuo greičiau sukrauti savo pasirinktos spalvos liniją.

„Nėra taip, kad mes išradome šiuos žaidimus – jie yra žaidimų klasika paplitusi visame pasaulyje, o ypač populiari Skandinavijoje“, – pasakoja Žaneta. Moters teigimu, išbandžius žaidimus, greitai supranti, kodėl jie tokie populiarūs.

Žaneta Mėčienė ir jos kurti žaidimai

„Taisyklės lengvai suprantamos mažiems, tačiau kelia iššūkių ir dideliems, o tai sudomina, užburia visą šeimą. Kad būtų smagiau, prie žaidimų pridedamas spalvinimo priemonių rinkinys – taip galima dar labiau įtraukti mažuosius, leidžiant jiems susikurti savo žaidimo dizainą“, – pasakoja Žaneta ir primena, kad mediniai žaislai ne tik ypatingai jaukūs, bet ir ekologiški.

Žaneta Mėčienė ir jos kurti žaidimai

Laimę rado Lietuvoje

Skandinaviškos idėjos Mėčių gyvenime atsirado ne veltui: jau šešis metus jie vėl gyvena Lietuvoje, tačiau prieš tai tiek pat metų gyveno Norvegijoje.

„Buvome ir mes išvykę paieškoti ten laimės. Negaliu sakyti, kad buvo blogai – stengėmės, dirbome, todėl visai sekėsi. Vis dėlto, labai greitai ėmė kamuoti Lietuvos ilgesys. Tai pajutęs vyras nusprendė nedelsti – Kalėdų proga padovanojo kelionę namo“, – šypsosi Žaneta.

„Žinoma, grįžus vėl reikėjo pradėti viską iš naujo: bandėme įvairias veiklas, žiūrėjome, kur mums sekasi, kur ne. Ir vėlgi padėjo smagūs sutapimai“, – apie atsitiktinumų grandinę atvedusią į svajonių darbo vietą užsimena Žaneta.

„Nutiko taip, kad mums pavogė automobilį. Tomis dienomis ėmiau daugiau vaikščioti pėsčiomis, galų gale ir bėgioti – pajutusi, kad tai puikiai „nuima“ stresą. Taip jau sutapo, kad tuo metu buvau baigusi kirpėjų kursus ir ieškojau darbo vietos. Bėgiodama po Ąžuolyną Kaune sugalvojau užsukti į vieną saloną – pasiteirauti, ar jiems nereikia darbuotojų. Pasirodo, visiškai netyčia „užbėgau“ į saloną pas žinomą, mane labai įkvėpusią plaukų stilistę Džiuljetą Vėbrę. Taip ir pasilikau“, – pasakoja Žaneta.

Žaneta Mėčienė ir jos kurti žaidimai

Šiandien Žaneta rankose jau vėl laiko žirkles ir džiugina klientes, tačiau laisvu laiku atsiduoda ir naujai veiklai – žaidimų gamybai.

„Taip jau gavosi, kad karantinas ne atėmė, o pridėjo“, – nepasiduoti ir visada ieškoti išeičių drąsina Žaneta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)