aA
Artėjant Helovino šventei, daugelis ruošiasi skaptuoti moliūgus ir suka galvas, kaip dar išradingai nustebinti draugus ar organizuojamo vakarėlio svečius. Sukurti paslaptingą šventės atmosferą nėra sudėtinga, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio, – tereikia kelių šiurpių Helovino akcentų ir tiršto rūko efekto, sakoma pranešime spaudai.
Patarimai, kaip sukurti įspūdingus rūko efektus Helovino vakarėlyje
© Shutterstock nuotr.

„Vaizdas tikrai bus tarsi iš siaubo filmo juostos“, – patikina „Gaschema“ atstovas Šarūnas Stankevičius, kuris dalinasi patarimais ir idėjomis, kaip originaliai pritaikyti dūmų efektus Helovino vakarėlyje panaudojant sausąjį ledą.

Sausasis ledas - tai nėra mums žinomas užšalęs vanduo. Tai kietos būsenos anglies dvideginis arba angliarūgštė, kuri šaldo keliolika kartų stipriau nei ledas, tačiau nėra kenksminga, neturi kvapo ir tiesiog išgaruoja ore. „Su sausuoju ledu be jokių papildomų priemonių galima sukurti įspūdingus burbuliuojančių ir verdančių katilų, rūko efektus ar naudoti kartu su gėrimais bei maistu“, – sako sausąjį ledą gaminančios įmonės specialistas Š. Stankevičius, pridurdamas, kad tokį dekoro akcentą pamėgo daugelis renginių bei vakarėlių organizatorių. – „Rūko efektai atrodo originaliai, o magiška atmosfera sukuriama ne tik Helovino vakarėlyje, bet ir gimtadienyje, vestuvėse ar net vaikų šventėse.“

Rūko efektas tarsi iš kino scenos

Nieko nėra baugiau paslaptingiau už pažeme sklendantį rūką. Be tokio vaizdo greičiausiai neįsivaizduojama nė viena kraupi siaubo filmų scena, magijos pasirodymai ir, žinoma, Helovino tematika. Tobulo rūko efektą išgauti su sausuoju ledu ypač paprasta: tereikia į indą, pripiltą karšto vandens, įdėti saują sausojo ledo ir vanduo ims kunkuliuoti, skleisti tirštą rūką. Tokį efektą galima sukurti ant stalo pastačius keletą mažesnių indų – taip stalo papuošimai ir kitos dekoro detalės paskęs tirštame, plaukiančiame rūke. Įspūdingą reginį galima stebėti iki 10 minučių, kol ledas vandenyje tiesiog išgaruos, ir indus vėl pakeisti šiltesniu vandeniu su ledu.

Patarimai, kaip sukurti įspūdingus rūko efektus Helovino vakarėlyje
© Shutterstock nuotr.

Verdantis raganų puodas

Ypač šaltas -78 °C temperatūros ledas karštame vandenyje pradeda kunkuliuoti ir skleisti tirštus debesis, tarsi iš pasakų knygos iliustracijos apie raganas ar piktą burtininką. Jei turite raudonos spalvos lempučių, padėkite jas ant stalo, ant viršaus uždėkite mažų šakelių ir galiausiai juodą puodą. Tirštą rūką sukursite į karštą vandenį įbėrę šiek tiek ledo. Dekoracija bus dar įspūdingesnė į puodą įdėjus žmogaus rankos, pirštų, akių imitacijas ar kitus „raganiškus“ ingredientus. Helovino akis galite pasigaminti ir patys: nuskuskite kelis apvalius ridikėlius, išskaptuokite taip, kad galėtumėte įdėti žalią alyvuogę, o į šios vidurį – gabalėlį juodos alyvuogės.

Kraupūs Helovino moliūgai

Koks Helovinas be moliūgo? Tai pagrindinis Helovino akcentas, kuris puošia daugelio šeimų namus. Nors paprastai dekoracija užbaigiama į vidų įdėta žvake, galite sukurti kur kas įspūdingesnį vaizdą, į moliūgą patalpinus indą su karštu vandeniu ir sausuoju ledu. Iš moliūgo tarpų – akių bei dantų – pasklis šiurpūs rūko debesys.

„Užnuodyti“ kokteiliai

Puikus būdas nustebinti svečius – pagaminti kunkuliuojančius, virstančių dūmų kokteilius. Kokteiliai gali būti ir nealkoholiniai, rekomenduojama naudoti negazuotus gėrimus. Į taurę įpilkite gėrimą ir įdėkite vieną ar dvi sausojo ledo granules. Toks gėrimas kunkuliuos ir skleis dūmus kone 3-5 minutes. Taures papuoškite dirbtiniais vorais, piršteliais, akimis, kirmėlių formos guminukais ar užrašais. Sausasis ledas visiškai nepakeičia skonio, tačiau papildomai karbonizuoja gėrimą. Gerti rekomenduojama per šiaudelį.

Anot Š. Stankevičiaus, sausąjį ledą galima panaudoti produktų vėsinimui ar šaldymui, mat įprastai ledas naudojamas logistikoje, greitai gendantiems maisto produktams transportuoti. Angliarūgštė turi keliolika kartų didesnę vėsinamąją galią nei įprastas ledas, tad rekomenduojama elgtis atsargiai.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Įvertink šį straipsnį
Norėdami tobulėti, suteikiame jums galimybę įvertinti skaitomą DELFI turinį.
(0 žmonių įvertino)
0

Top naujienos

Vladimiras Laučius | D+

Alvydas Jokubaitis: negalima reikalauti atsakomybės iš vergo (26)

Filosofo Alvydo Jokubaičio nuomone, Konstitucijos 53 straipsnis, įpareigojantis valstybę rūpintis...

Vieno patraukliausių Vilniaus mikrorajono tvarkymą savivaldybė vadina renesansu, o gyventojai – absurdu (46)

Pastaraisiais metais Žirmūnai Vilniuje išgyvena tikrą perversmą: čia rekonstruojamos gatvės,...

Naują būsto nuomos modelį pasiūliusio startuolio įkūrėjas Germanavičius jau žvalgosi už Lietuvos ribų (12)

Lietuvių startuolis „InRento“ , teikiantis galimybę investuoti į nekilnojamojo turto (NT)...

| D+

Gydytojas Morozovas atsako į klausimus: ar yra būdų sumažinti cholesterolį be vaistų

Nuo šiol kiekvieną savaitę – nuotolinė šeimos gydytojo Valerijaus Morozovo konsultacija...

Bitininkė išplėtė verslą – ne tik suka medų (1)

Panevėžio bitininkų draugijoje iš 199 narių moterys tesudaro vos penktadalį. Draugijai...

Tokią suknelę nuotakai dizainerė kūrė pirmąkart: kai sužinojo Natalijos Bunkės norą, plojo iš džiaugsmo (68)

Ištikimiausi Natalijos Bunkės gerbėjai žino, kad tai – ugninga moteris, kuri savo energija...

Rusai po beprecedenčio masto represijų pradeda balsuoti parlamento rinkimuose (30)

Tolimuosiuose Rytuose prasidėjo balsavimas tris dienas truksiančiuose Rusijos rinkimuose, kuriuose,...

Europos energetikos krizė verčia užsidaryti Jungtinės Karalystės gamyklas (26)

Europos energetikos krizė privertė stambų trąšų gamintoją uždaryti dvi savo Jungtinės...

Britų mokslininkai sugalvojo, ką daryti su astronautų šlapimu ir krauju: sulaukė keistų reakcijų (6)

Statyti Marse bazes – labai nepigu, nes kaštus į kosmosą iškeltų sunkių medžiagų...

Vaida Kurpienė | D+

Ką valgyti? Su Vaida Kurpiene: kaip reikėtų maitintis, kai sergama vėžiu

Šįkart dietistė Vaida Kurpienė atsako į du svarbius klausimus: kaip reikėtų maitintis, jei...