Pasak Jolantos Markevčienės, vienos iš kampanijos renginių Lietuvoje organizatorių, pirmieji gyvenimo metai ypač svarbūs asmenybės raidai. Pirmąsias svarbias gyvenimo pamokas vaikai išmoksta gerokai ankščiau, negu pradeda lankyti mokyklą. Mokėjimas bendrauti, susikaupti ir siekti tikslo, (pasi)tikėti savimi ir atsakingai elgtis, kiti sėkmingam gyvenimui reikalingi įgūdžiai ateina iš vaikystės. Svajoti ir jaustis laimingais taip pat išmokstama dar vaikystėje.

Kaip ir kasmet, milijonai mokymo įstaigų, visuomeninių su vaikais ir vaikams dirbančių organizacijų visame pasaulyje įsitraukia į kampanijos renginius. Šių metų Visuotinio veiksmo savaitės Lietuvoje šūkis – „Už laimingą vaikystę“.


Visuotinio veiksmo savaitės renginius Lietuvoje organizuojantis Lietuvos vaikų ir jaunimo centras kviečia ikimokyklinukus kartu su auklėtojais ir tėveliais dalyvauti Visuotinio Veiksmo savaitės renginiuose ir akcijose.

„Didžiojo paveikslo“ akcijoje ikimokyklinukai, kartu su viso pasaulio vaikais, kviečiami kurti didžiojo laimingos vaikystės paveikslo: piešti, fotografuoti, lipdyti, tapyti, vaidinti, ar diskutuoti apie dalykus, kurie vaikus džiugina ir įkvepia, skatina svajoti, stengtis, siekti ir tobulėti.

Fotografijų konkursas „Myliu savo senelius“ kviečia įamžinti vaikų ir kantriausių bei ištikimiausių jų draugų – senelių kartu praleistas akimirkas. Iniciatyvų konkursas „Laimingiausia diena darželyje” kviečia vaikus kartu su auklėtojais, rengti pačių sugalvotus teminius renginukus ir juose papasakoti, kas jiems labiausiai darželyje patinka, kas juos džiugina.

Balandžio 28 d. Lietuvos vaikų ir jaunimo centre vyks Ikimokyklinukų festivalis „Pabiručių fiesta“ kurioje – ne tik įvairiausi meniniai pasirodymai pasakų, kalendorinių švenčių ir laimingos vaikystės temomis, bet ir kūrybinės dirbtuvės „Mano laiminga vaikystė”, kviečiančios piešti, lipdyti ir kitais būdais dalintis savo laimingos vaikystės idėjomis.


Daugiau informacijos apie Veiksmo savaitės renginius interneto svetainėje www.savaite.lvjc.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją