Parodoje - ne tik šios parodos kuratorės Reginos Fledžinskienės tapyti ir Rasos Labinaitės veltiniu dekoruoti atvirukai, bet ir galerijos mokinių - suaugusių ir vaikų - darbai.

Atvirukai šilti ir jaukūs, tokius gali susikurti norintys ir namuose, tereikia išleisti uždarytą savo meninę gyslelę ir paskirti maloniam užsiėmimui vieną vakarą. O jei dar prikalbinsite ir vaikus, tai bus visą šeimą džiuginantis laiko praleidimas.

Ko reikės? Menininkės sutiko pasidalinti kūrybinio proceso idėjomis.

Kalėdinių atvirukų paroda
Pirmiausia specialiais dažais ištapomas balto šilko gabalas. Jam išdžiūvus, sukarpomas mažais motyvais, kurie bus atviruko centre.

Iš kokybiško kieto balto popieriaus iškerpamas atviruko pagrindas, jo viduryje kaip langelis iškerpama norimo dydžio ertmė šilko motyvui. Jis atsargiai priklijuojamas.

Iš kietesnio popieriaus pasiruošiami trafaretai kalėdine tema - eglutės, žvaigždutės, namukai, nykštukai ir pan.

Akriliniais auksiniais, sidabriniais ar kitokiais dažais ant šilko išpiešiami motyvai su norimais trafaretais.

Atvirukus galite dekoruoti taip, kaip norite. Galite panaudoti gabaliuką šilkinio šalikėlio ar savo siūtos suknelės atraižą.

Kalėdinių atvirukų paroda
Menininkė R.Labinaitė atvirukus papuošė veltomis eglutėmis, kur vilna susibičiuliavo su šilko gabaliukais.

Beje, tais pačiais akriliniais auksiniais dažais galite pralinksminti ir nuobodžias žvakes iš prekybos centro.

Taigi savo kūrinius pagardinkite nepakartojamai lakia savo fantazija ir atvirukas bus pasiruošęs susitikimui su mylimu žmogumi!

Pasidalinkite šiltomis mintimis su savo artimaisiais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją